Merirosvoradio

The Boat That Rocked

2 t 17 min  |  Komedia  |  Ensi-ilta: 17.4.2009

Vuonna 1966 - brittipopin kulta-aikaan - BBC soitti vain kaksi tuntia rock´n´rollia per viikko. Mutta piraattiradio soitti rockia ja poppia mereltä käsin ympäri vuorokauden joka päivä. Ja 25 miljoonaa ihmistä - yli puolet Britannian väestöstä - kuunteli merirosvoja päivittäin.

Äskettäin koulusta pois potkitun Carlin (Tom Sturridge) jetset-elämää viettävä äiti on lähettänyt pojan etsimään elämälleen suuntaan kummisetänsä Quentinin (Bill Nighy) luota. Quentin osoittautuu kuitenkin Pohjanmerellä kelluvan ja lievästi sanottuna avarakatseisten rock-DJ:iden asuttaman piraattiradioasema Radio Rockin pomoksi. He päättävät auttaa Carlia löytämään itsensä, tai no, lähinnä löytämään seksikumppanin.

Elämä merellä on värikästä romansseineen, eroineen, riitoineen ja bileineen. Merirosvoradiot ovat kuitenkin tulleet ennen niin hienon maan villiä ja siveetöntä elämää elävää väestöä jyrkästi vastustavan valtaeliitin tietoon ja niistä tuli pahin julkinen vihollinen. Räjähdysmäisesti leviävä rock'n'roll-liike ottaa yhteen hallituksen kanssa jonka merivoimat yrittävät pidättää piraatit ja poistaa heidän puistattavan huono vaikutuksensa nuorisoon. Kaiken johdossa on pelottava ministeri Dormandy (Kenneth Branagh) ja hänen assistenttinsa Dominic Twatt ja Miss Clitt.

Komedia 60-luvun nuorison romanttisesta suhteesta pop-musiikkiin ja sukupolvensa määrittelevää musiikkia soittavista, Britannian lumoavista DJ:istä, jotka vastustavat hallitusta, joka jostain käsittämättömästä syystä kuuntelee mieluummin jazzia.

Ohjaus: Richard Curtis

Pääosissa: Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Rhys Ifans, Tom Sturridge, Gemma Arterton, Emma Thompson, Nick Frost, Kenneth Branagh

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.