Public Enemies

2 t 21 min  |  Draama, Rikoselokuva  |  Ensi-ilta: 14.8.2009

Johnny Depp, Christian Bale ja Oscar-voittaja Marion Cotillard ovat pääosissa arvostetun ohjaajan Michael Mannin toimintatrillerissä, joka kertoo tarinan legendaarisesta lama-ajan rikollisesta John Dillingeristä (Depp). Dillinger oli karismaattinen pankkirosvo, jonka salamannopeat ryöstöiskut tekivät hänestä J. Edgar Hooverin aloittelevan FBI:n ja sen huippuagentin Melvin Purvisin (Bale) ykköskohteen ja sorretun kansan sankarin.

Kukaan ei pystynyt pysäyttämään Dillingeriä ja hänen jengiään. Mikään vankila ei pystynyt pitämään häntä telkien takana. Hänen charminsa ja uhkarohkeat vankilapakonsa saivat melkein kaikki pitämään hänestä - niin tyttöystävän Billie Frechetten (Marion Cotillard) kuin Amerikan kansankin, jolla ei ollut lainkaan sympatiaa maan lamaan suistaneita pankkeja kohtaan.

Mutta kun Dillingerin jengin - johon myöhemmin kuuluivat sosiopaatti Baby Face Nelson (Stephen Graham) ja Alvin Karpis (Giovanni Ribisi) - seikkailut säväyttivät monia, Hoover (Billy Crudup) keksi idean käyttää hyödykseen rosvon pidätys ylentämällä tutkimuskeskuksensa valtakunnalliseksi poliisivoimaksi josta tuli FBI. Hän teki Dillingeristä Amerikan ensimmäisen Julkisen Vihollisen Numero Yksi ja lähetti hommiin Purvisin, vetävän "FBI:n Clark Gablen".

Dillinger jengeineen kuitenkin voitti oveluudessa ja aseistuksessaan Purvisin miehet villeissä takaa-ajoissa ja ammuskeluissa. Vasta tuotuaan mukaan joukon entisiä lännen sheriffejä (jotka ristittiin agenteiksi) onnistuivat Purvis, FBI ja heidän uudet asetaistelijansa pääsemään Dillingerin jäljille.

Ohjaus: Michael Mann

Pääosissa: Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard, Channing Tatum, Billy Crudup, Stephen Graham, Leelee Sobieski, Giovanni Ribisi, David Wenham, Stephen Dorff

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.