Charlie Wilsonin sota

1 t 43 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 8.2.2008

George Crilen samannimiseen kirjaan perustuva elokuva kertoo tositarinan naistenmiehen maineessa olevasta entisestä kongressin jäsenestä, CIA:n petturiagentista ja seurapiirikaunottaresta, jotka yhdistivät voimansa johtaakseen historian suurinta salaoperaatiota. Heidän ponnistelunsa myötävaikuttivat Neuvostoliiton kaatumiseen ja kylmän sodan päättymiseen.

Teksasilainen Charlie Wilson (Tom Hanks) tunnettiin hauskanpidostaan, mutta pinnan alle kätkeytyi huippuälykäs patriootti joka suhtautui kiihkeästi alakynnessä oleviin. 80-luvun alussa alakynnessä oli Afganistan, jonne venäläiset olivat juuri hyökänneet.

Joanne Herring (Julia Roberts) oli paitsi Charlien pitkäaikainen ystävä, mesenaatti ja ajoittainen rakastajatar, myös yksi Teksasin rikkaimmista naisista ja kommunismin vastustaja. Hänestä Amerikka reagoi aneemisesti neuvostoarmeijan invaasioon ja hän patisti Charlieta tekemään enemmän Afganistanin vapaustaistelijoiden hyväksi.

Charlien apuna hänen pyrkimyksissään on CIA-agentti Gust Avrakotos (Philip Seymour Hoffman). Yhdessä nämä kolme matkustavat pitkin maailmaa saaden aikaan pakistanilaisista, israelilaisista, egyptiläisistä, asekauppiaista, lainsäätäjistä ja napatanssijasta koostuvia varsin epätodennäköisiä liittoutumia.

Menestys oli ilmiömäinen - neuvostoliittolaisia vastaan kohdistuvien salaoperaatioiden rahoitus nousi viidestä miljoonasta vuosittain miljardiin dollariin. Puna-armeija vetäytyi Afganistanista. Kysyttäessä kuinka oli mahdollista, että ryhmä maalaisia kykeni tekemään niin merkittävän kolhun supervallan armeijaan, Pakistanin presidentti Mohammad Zia ul-Haq vastasi yksinkertaisesti: "Charlie teki sen."

Ohjaus: Mike Nichols

Pääosissa: Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.