Yli aidan (dub)

Over The Hedge (dub)

1 t 25 min  |  Animaatio  |  Ensi-ilta: 22.9.2006

Shrekin ja Madagascarin tekijöiden uudessa riemukkaassa animaatioseikkailussa puolivallaton pesukarhu saa metsän muut eläimet voittamaan arkuutensa ja lähtemään ruuan hakuun ihmislähiöön.

Kun vallaton pesukarhuveijari RJ (Bruce Willis) jää kiinni vohkittuaan Vincent-karhun herkkuvuoren - talviunen päättymisen juhlintaan tarkoitetun roskaruokavaraston - se tulee henkensä pitimiksi luvanneeksi mahdottomia: nimittäin palauttaa kaiken sapuskan viikon kuluessa.

Ainoa paikka, jossa riittää roskaruokaa vaikka karhun nälkään, on ihmisten asuttama lähiö, joka sijaitsee korkean aidan tuolla puolen aivan metsän naapurissa. RJ päättää värvätä avukseen metsän eläimet, jotka tosin pelkäävät ihmisiä kuollakseen. Eläinten ylisuojeleva johtaja Verne-kilpikonna (Garry Shandling) on varoittanut niitä noista otuksista - se on ainoa koko metsässä, joka on kerran sattunut kohtaamaan ihmisen. Järkyttävän kokemuksensa jälkeen se vannoi, ettei enää koskaan palaisi aidan yli. RJ:n onnistuu kuitenkin käännyttää metsän eläinten päät lupaamalla herkkuja ja ihmisen maailman mukanaan tuomaa auvoisuutta: siellä ovat kalatkin valmiiksi peltipurkeissa. Ja niin käynnistyy huikean jännittävä seikkailu kastelulaitteiden, grillausvälineiden, katumaastureiden ja maastopyörien valtakunnassa. Eikä aikaakaan kun eläimet huomaavat ruokahalun kasvavan syödessä. Kaikkea, mitä kuvitella saattaa, on tarjolla yli aidan.

Elokuva on puhuttu suomeksi! (Esityksessä myös originaaliversio.)

Ohjaus: Tim Johnson, Karey Kirkpatrick

Ohjaus/Adaptointi: Markus Bäckman

Suomenkieliset äänet:

Santeri Kinnunen - RJ

Antti Pääkkönen - Verne

Petri Hanttu - Hammy

Esko Salminen - Ozzie

Rinna Paatso - Penny

Lisäksi: Katja Aakkula, Markus Bäckman, Rebekka Holl, Antti Jaakola, Annituuli Kasurinen, Pilvi Kekkonen, Jarmo Koski, Maria Kuusiluoma, Juha Laakso, Pekka Laiho, Juha Paananen, Henri Piispanen, Otto Piispanen, Sean San Miguel, Akira Takaki, Kari Tamminen, Nina Tamminen, Minna Tasanto, Aarne Toivonen, Eija Vilpas, Juha Muje

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.