Täynnä Tarmoa

1 t 15 min  |  Dokumentti, Kotimainen  |  Ensi-ilta: 1.5.2009

Täynnä Tarmoa on kertomus suurista suunnitelmista pienessä kaupungissa. Korisliiga poistaa säännöistään ulkomaalaiskiintiön: joukkueeseen saa nyt hankkia uusia pelaajia Suomen ulkopuolelta kuinka monta tahansa. Edelliskaudella liigan pohjalla rämpinyt pikkukaupungin koripallojoukkue tuplaa budjettinsa kertaheitolla menestyksen toivossa.

Rahoitusta keräämään palkataan tuore manageri ja tuhlaamaan maineikas valmentaja. Kaksikon yhteinen historia asettaa parivaljakon törmäyskurssille jo kalkkiviivoilla.

Valmentajalle luvataan mittava pelaajabudjetti, säännöthän sallivat nyt pelaajien hakemisen vaikkapa Kamerunista asti. Eipä aikaakaan, kun pieni seura lyö kotimaan ennätyksen ulkomaalaispelaajien määrässä.

Yhdistyksen kassa ei pysy pelaajaliikenteen perässä: edelliset tulokkaat ovat yhä asuntoa ja varusteita vailla, kun uusia odottaa jo lentokentällä. Samalla kun manageri kiertää paikallisia yrityksiä hattu kourassa, ulkomaalaisvahvistukset tutustuvat paikallisväestöön eikä absurdeilta välikohtauksilta voida välttyä.

Täynnä Tarmoa paljastaa urheiluseuratoiminnan kulissit ja porautuu samalla suoraan suomalaisuuden ytimeen. Se on tragikoominen kuvaus siitä, mitä tapahtuu kun todellisuudentaju pyyhkäistään sivuun lennokkaiden ideoiden tieltä. Täynnä Tarmoa oli DocPoint-festivaalin suosituimpia kotimaisia elokuvia.

Ohjaus: Oskari Pastila

Pääosissa: mm. Lari Kangas, Tomi Kaminen, Ryan McDade, Chris Hester

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat