Tideland

2 t 2 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 16.3.2007

Ohjaaja Terry Gilliamin tarina on vähintään yhtä outo ja kiinnostava kuin hänen toisinaan valmistuvat elokuvansa. Kaikki missä lukee alla Gilliam sisältää normaalin tuolla puolen häilyvän moraalin, runsaasti merkillisiä kohtalon takaiskuja edestä ja etenkin katalasti takaa, sekä antaumuksella tyystin toisenlaisiin rooleihin heittäytyviä näyttelijöitä.

Tidelandin alussa on ydinperhe. Viimeistä aivopoimua myöten loppuun pyykätty ex-kitarasankari (Jeff Bridges), noin 70 kiloa sitten hemaiseva hempukkaäiti (Jennifer Tilly) ja vanhemmilleen autuaana injektioruiskuja virittävä noin 10-vuotias Jeliza-Rose (Jodelle Ferland). Äiti ahtaa itsensä suklaalla hengiltä. Räyhäkkäät viikinkihautajaiset jäävät kesken, kun isä ja tytär suuntaavat preerialle viettämään yhteistä laatuaikaa. Bridges antautuu isän roolille. Mätäneminen on vaativaa puuhaa. Unelmavävystä ei voi tässä yhteydessä puhua.

Jeliza-Rosella riittää kaveripiiriä, vaikka yhä enemmän huolenpitoa vaativa isä pysyy hiljaa. Kourallinen kovia kokeneita Barbie-nukenpäitä herää henkiin aina tarvittaessa. Naapuritilan uppo-outo pojankoltiainen on luonteva sielunveli. Nuoret tekevät painajaisia aaltoilevasta preeriasta oman valtamerensä.

Preerian avara naapurilähiö voisi hyvin olla kotoisin Nick Caven balladista. Nuoret näyttelijät ovat hyviä, mutta Gilliamin tapaan päärooliin nousee lopulta koko preerian, outojen vempeleiden, keksintöjen ja krääsän muodostama maailma.

/rakkautta & anarkiaa -katalogi/ Mika Siltala

Ohjaus: Terry Gilliam

Pääosissa: Jodelle Ferland, Janet McTeer, Brendan Fletcher, Jeff Bridges, Jennifer Tilly

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.