Liikkuva linna (orig)

Hauru no ugoku shiro (orig)

2 t 1 min  |  Animaatio  |  Ensi-ilta: 23.9.2005

Originaali japaninkielinen versio, suomenkielinen tekstitys.

Hattukaupan Sophie kohtaa sattumalta kaunottaria viettelevän turhamaisen velhon nimeltä Hauru. Nuori neito nostattaa Turhamaisuuden velhon kateuden ja joutuu tämän noitumana kokemaan, millaista on elää 90-vuotiaana. Noituuden salatakseen Sophie jättää entisen elämänsä – ja päätyy taloudenhoitajaksi Haurun liikkuvaan linnaan.

Sophie salaa todellisen henkilöllisyytensä Haurulta ja ystävystyy linnan muiden asukkaiden kanssa. Tunteiden noustessa pintaan Sophien todellinen ikä kurkistaa esiin vaikka kesken lauseen. Miyazakin maailmassa päähenkilön ikä voi muuttua luontevasti kohtauksesta toiseen tai jopa saman kohtauksen aikana. Useissa maissa Sophien rooliin on tarvittu kaksi näyttelijää. Japanissa ja Suomessa pärjättiin yhdellä. Vaativan roolin tekee suomeksi Laura Malmivaara. Japanilainen Sophie Chieko Baisho laulaa myös koskettavan tunnussävelmän.

Hauru on aika erikoinen sankari elokuvalle. Tuo turhamainen itkupilli ja huikentelevainen hurmuri väistelee vastuuta ja kauppaa taikoja isoon tai pieneen hätään – jos asiakkaat vain osuvat tuon alati liikkuvan linnan ovelle. Haurun suomenkielinen ääni on Pariisin Moulin Rougesta ja Madridin La Scalasta tuttu Veli Matti Ranta. Alkuperäinen japanilainen ääni on supersuosittu poptähti Takuya Kimura, joka hurmasi myös Wong Kar Wain elokuvassa 2046.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.