Valkoinen kaupunki

1 t 31 min  |  Draama, Kotimainen  |  Ensi-ilta: 17.11.2006

Palkitun Pahan maa -elokuvan jälkeen ohjaaja Aku Louhimies viimeisteli samoissa tunnelmissa liikkuvan tarinan Valkoinen kaupunki, johon hän lainasi päähenkilön ammatin Martin Scorsesen mestariteoksesta Taksikuski.

Valkoinen kaupunki kertoo perheensä elättävästä taksikuskista Veli-Matti Lehtosesta, jonka elämä on mullistunut kyllästyneen vaimon lähdettyä yllättäen omille teilleen. Äidin odotettu kotiinpaluu kärjistää rakoilevan avioliiton katkeamispisteeseen. Uusjaossa mies kärsii tappion toisensa perään ja menettää perheen lisäksi työnsäkin. Yksinäisen, tyhjän päälle jääneen Veli-Matin mitta täyttyy sekopäisen naapurin takia. Sen jälkeen hänellä ei ole edes toivoa paluusta entiseen.

Elokuva perustuu Paavo Westerbergin ja Mikko Koukin käsikirjoitukseen. Sen työryhmä on suurelta osin sama kuin kahdeksalla Jussilla palkitulla Paha maa -elokuvalla. Valkoisen kaupungin tapahtumat pohjaavat Louhimiehen palkitun Irtitiottoja-sarjan (2003) yhteen juonilinjaan.

Ohjaus: Aku Louhimies

Pääosissa: Janne Virtanen, Susanna Anteroinen, Juha Veijonen, Hannele Lauri, Sari Havas, Pertti Sveholm

Valkoinen kaupunki palkittiin VIIDELLÄ JUSSI-PALKINNOLLA; parhaasta ohjauksesta, naispääosasta, miespääosasta, käsikirjoituksesta sekä leikkauksesta.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.