Kummelin Jackpot

1 t 36 min  |  Komedia, Kotimainen  |  Ensi-ilta: 17.2.2006

Timo Kahilaisen ja Heikki Vihisen käsikirjoittama uusi Kummeli-elokuva kertoo ahneudesta, ystävyydestä ja pelihimosta aitoon kummelityyliin.

Kummelin Jackpot on komedia moraalista ja rahanhimosta. Pertti "Pera" Järvelä (Heikki Silvennoinen) on eronnut mies, pikkuhuijari, joka keinoja kaihtamatta keräilee irtoeuroja maailmalta. Peran toimintaa seuraa hänen suojelusenkelinsä Kaapo (Oiva Lohtander). Pera asuu kahden soittajakaverinsa (Kahilainen, Vihinen) kanssa yhteiskämpässä, jossa alakerran vuokraisäntää (Aake Kalliala) koijataan korttipöydässä illasta toiseen.

Peran sydän sykkii tyttärelle, Anninalle (Mervi Takatalo), joka on 17-vuotias nuorten MM-tason taitoluistelija. Taitoluisteluryhmä on lähdössä Kanadaan harjoitus- ja kilpailumatkalle, Anninan äiti ei suostu maksamaan kallista matkaa ja penää Peralta viimeinkin vastuunottoa tyttärestään. Kanadan matkasta tulee Peralle kunnia-asia: "Tyttö lähtee Kanadaan ja isi maksaa." Summa on Peralle kuitenkin suuri, pikkuhuijauksilla sitä ei kasaan saa, on pakko mennä töihin. Työpaikka löytyy Espanjatuonti -nimisestä maahantuontifirmasta, jota pyörittää Jehovan todistaja Seppo Sillantaus (Heikki Hela), umpirehellinen ja hyvä mies. Seppo saa Perasta väärän kuvan, hän pitää Peraa suoraselkäisenä ja rehtinä miehenä. Pera tapaa elämänsä naisen ja elämä voisi viimeinkin löytää normaalit uomat.

Mutta Pera ei voi luonnolleen mitään, kun hänelle tarjoutuu mahdollisuus suurimittaiseen pelirötökseen voittajavedossa. Yhdessä kämppäkavereiden kanssa Pera alkaa toteuttaa unelmaa "Jackpotista"...

Ohjaus: Pekka Karjalainen

Pääosissa: Heikki Silvennoinen, Heikki Hela, Timo Kahilainen, Heikki Vihinen, Aake Kalliala, Riitta Havukainen, Andre Wikström, Oiva Lohtander, Mervi Takatalo, Satu Säävälä, Mari Turunen, Risto Salmi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.