There Will Be Blood

2 t 41 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 22.2.2008

Tarinan keskipisteessä on Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis), joka omalla työllään nousee ainoaa poikaansa kasvattavasta kovaonnisesta hopeamainarista rikkaaksi öljypohataksi.

Kun Plainview saa sattumalta vinkin siitä, että erään Lännen kaupungin alla on öljyä niin, että sitä tihkuu pinnalle asti, hän lähtee poikansa H.W:n (Dillon Freasier) kanssa koettamaan onneaan rähjäiseen Little Bostonin kaupunkiin. Karussa kyläpahasessa, jossa suurin ohjelmanumero on karismaattinen saarnaaja Eli Sunday (Paul Dano), Plainview ja H.W. sitten iskevät öljysuoneen. Mutta vaikka öljylähde tuokin heille rikkautta, mikään ei pysy entisellään, kun ristiriidat kärjistyvät ja virtaava öljy uhkaa huuhtoa mukanaan inhimilliset arvot - rakkauden, toivon, yhteisöllisyyden, uskon, kunnianhimon ja jopa isän ja pojan suhteen - ja hukuttaa ne korruption ja petoksen pyörteisiin.

There Will Be Blood on ohjaaja-käsikirjoittaja Paul Thomas Andersonin (Punch-Drunk Love, Magnolia, Boogie Nights, Kivikova kahdeksikko) viides elokuva. Andersonin käsikirjoitus pohjautuu löyhästi Upton Sinclairin kirjoittamaan 1920-luvun klassiseen kohuromaaniin Oil!

Elokuva on kerännyt useita elokuva-alan palkintoja. Daniel Day-Lewis on saanut Oscar-, BAFTA-, Screen Actors Guild - ja Golden Globe -palkinnot parhaasta miespääosasta. Lisäksi elokuva palkittiin Oscarilla parhaasta kuvauksesta.

Ohjaus: Paul Thomas Anderson

Pääosissa: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Kevin J. O'Connor, Ciarán Hinds, Dillon Freasier

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.