Poseidon

1 t 40 min  |  Draama, Toiminta  |  Ensi-ilta: 28.6.2006

Vuoden 1972 katastrofielokuvan uusintaversiossa luksusluokan valtamerialus kaatuu jättiaallon seurauksen keskellä merta jättäen matkustajat taistelemaan pakokauhua ja kuolemaa vastaan.

On uudenvuodenaatto ja Pohjois-Atlantilla risteilevällä luksusalus Poseidonilla juhlinta on alkanut. Poseidon on risteilyalusten aatelia. Siinä on 20 kerrosta, 800 hyttiä ja 13 matkustajakantta.

Useimmat vieraat ovat kokoontuneet tänään juhlasaliin vastaanottamaan uutta vuotta tyylikkäästi. He kohottavat samppanjalasejaan kapteeni Michael Bradfordin (ANDRE BRAUGHER) pitäessä maljapuhetta ja orkesterin (Black Eyed Peasin FERGIEN johdolla) valmistautuessa soittamaan Auld Lang Synea.

Samaan aikaan komentosillalla ensimmäinen perämies aavistaa, että jotain on vialla. Kiikaroidessaan horisonttia perämies näkee hyökyaallon. Yli 100 metriä korkea jättimäinen vesiseinämä lähestyy laivaa kiitävällä nopeudella. Perämies yrittää kääntää aluksen suojellakseen sitä suurimmalta törmäysvoimalta mutta liian myöhään.

Aalto iskeytyy laivaan valtavalla voimalla ja heittää sen kohti paapuuria ja kääntää sen kokonaan ylösalaisin. Matkustajat ja miehistö murskaantuvat tavaramassan alle tai ajautuvat rikkinäisistä ikkunoista ryöppyävän veden mukana mereen. Laivan rakenteet alkavat pettää, vaurioituneet kaasujohdot sytyttävät tulipaloja ja valot sammuvat. Suurin osa laivasta on pimeyden ja kaaoksen vallassa.

Parisataa alkukaaoksesta selvinnyttä matkustajaa kokoontuu vahingoittumattomaan juhlasaliin, joka on vajonnut jo vedenpinnan alapuolelle. Kapteeni kehottaa heitä pysymään yhdessä ja odottamaan pelastajia.

Ammattilaispeluri Dylan Johns (JOSH LUCAS) päättää kokeilla onneaan. Hän ei piittaa kapteenin ohjeista vaan aikoo lähteä juhlasalista pelastaakseen itsensä, mutta 8-vuotias Conor (JIMMY BENNETT) pysäyttää hänet ja pyytää, että tämä ottaisi hänet ja hänen Maggie-äitinsä (JACINDA BARRETT) mukaansa. Perässä tulee myös Robert Ramsey (KURT RUSSELL), joka tahtoo löytää tyttärensä Jenniferin (EMMY ROSSUM) ja tämän kihlatun Christianin (MIKE VOGEL). Vain tuntia aikaisemmin nämä nuoret pohtivat, kuinka he kertoisivat kihlauksestaan Jenniferin isälle. Nyt nuorella parilla on vastassaan paljon vakavampi koettelemus.

Dylan lähtee vastahakoisesti viemään pientä pelastuneiden joukkoa kohti laivan yläosia. Joukkoon liittyvät vielä ujo salamatkustaja (MIA MAESTRO), itsemurhaa hautonut mies (RICHARD DREYFUSS), joka löytää kadonneen elämänhalunsa, ja nuori tarjoilija (FREDDY RODRIGUEZ), joka tuntee laivan läpikotaisin.

Päästäkseen laivan yläosiin joukon pitää raivata tiensä kaiken romun lävitse samalla, kun laiva jatkaa uppoamistaan. Suoriutuakseen pystysuorista esteistä, umpikujista ja jyrkistä pudotuksista pelastautujat alkavat muodostaa pieniä ryhmiä. Luottamuksesta tulee elinehto.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.