Isiemme liput

Flags of Our Fathers

2 t 15 min  |  Draama, Sota  |  Ensi-ilta: 1.12.2006

Helmikuu 1945. Vaikka voitto Euroopassa oli lopultakin käsien ulottuvilla, sota Tyynellämerellä jatkui. Yksi sodan tärkeimmistä ja verisimmistä kamppailuista käytiin Iwo Jiman saaresta. Taistelu huipentui yhteen historian ikonisimmista valokuvista: viisi merijalkaväen sotilasta ja laivaston lääkintämies pystyttävät USA:n lippua Suribachi-vuorelle.

Tämä inspiroiva valokuva tuosta hetkestä kohosi voiton symboliksi maalle, joka oli väsynyt sotaan. Kuva teki lippua pystyttäneistä kuudesta amerikkalaissotilaasta välittömästi sankareita, joista osa kuoli pian kuvaamisen jälkeen tietämättä, että heidät oli ikuistettu. Mutta henkiin jääneitä lipunnostajia ei kiinnostanut symboliarvo, eivätkä he pitäneet itseään sankareina. He halusivat vain jäädä rintamalle aseveljiensä kanssa, jotka taistelivat ja kuolivat ilman fanfaareja ja kunniaa.

Isiemme liput perustuu James Bradleyn yhdessä Ron Powersin kanssa kirjoittamaan menestyskirjaan, joka kuvaa Iwo Jiman taistelua ja lipun pystyttäjien ja joidenkuiden heidän aseveljiensä kohtaloita. Bradleyn isä, John "Doc" Bradley, oli yksi kuvatuista lipun pystyttäjistä. James sai tietää mitä kaikkea hänen isänsä oli silloin kokenut vasta kun tämä kuoli vuonna 1994.

Ohjaus: Clint Eastwood

Pääosissa: Ryan Phillippe, Jesse Bradford, Adam Beach, Paul Walker, Jamie Bell, Barry Pepper, John Benjamin

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.