Jadesoturi

1 t 45 min  |  Toiminta, Fantasia, Kotimainen  |  Ensi-ilta: 13.10.2006

Jadesoturi on Kalevalan inspiroima fantasiaa ja kung-fua yhdistävä eeppinen rakkaustarina hyvän ja pahan taistelusta. Elokuva yhdistää suomalaista ja kiinalaista mytologiaa. Se tapahtuu kahdessa ajassa ja paikassa, nykypäivän Suomessa sekä muinaisessa Kiinassa.

Jadesoturi on sisällöltään monitahoinen ja mielikuvituksellinen. Se on visuaalisesti näyttävä elokuva, jossa suomalaisessa elokuvassa ennennäkemättömin erikoistehostein on luotu tyylikkäitä taistelukohtauksia, henkeäsalpaavan kauniita maisemia sekä upeita joukkokohtauksia.

Elokuva kertoo tarinan muinaisesta kiinalaisesta soturista Sintaista (Tommi Eronen), seppä Seng-Pun, Sammon takojan, pojasta.

Sintai on saanut syntymässään tehtävän taistella demonia, Loviattaren viimeistä poikaa, vastaan; demoni on ryöstänyt Sammon ja on tekemässä siitä porttia helvettiin. Sintai kuitenkin siirtää kohtalon hänelle määräämää tehtävää saadakseen uuden tilaisuuden rakastamansa naisen (Zhang Jingchu) kanssa. Tilaisuus avautuu, usean sielunkierron jälkeen, nykyajan Suomessa.

Seppä Kai Pelkonen (Tommi Eronen) on rakentanut pajansa suolle, eristyksiin kaupungista, jossa aikoinaan asui rakkaansa (Krista Kosonen) kanssa. Kalevala-tutkija Olavi Berg (Markku Peltola) löytää muinaisen rautalippaan suohaudasta, joka johdattaa hänet Kain luokse. Lippaan kirjoituksen mukaan sen saa avata vain Seppä Ilmarisen poika, mutta vasta sitten, kun kaikki toivo on mennyt.

Kai aukaisee lippaan, jolloin muinaisen kiinalaisen soturin ja nykypäivän suomalaisen sepän elämät nivoutuvat yhteen. Rakkaustarina, joka alkoi tuhansia vuosia sitten, syttyy uudestaan menneisyyden aukaistessa nykyajan arvoitukset. Jotta Kai voi saada rakkaansa takaisin, hänen on kohdattava kohtalonsa, jota hän on niin kovasti yrittänyt paeta elämästä toiseen.

Ohjaus: Antti-Jussi Annila

Pääosissa: Tommi Eronen, Markku Peltola, Krista Kosonen, Zhang Jingchu

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.