Sweeney Todd - Fleet Streetin paholaisparturi

Sweeney Todd - The Demon Barber of Fleet Street

1 t 58 min  |  Jännitys, Musikaali, Kauhu  |  Ensi-ilta: 29.2.2008

Johnny Depp tähdittää Tim Burtonin ohjaamaa elokuvasovitusta, joka perustuu Stephen Sondheimin palkittuun Sweeney Todd -musikaaliin. Depp on nimiroolissa Sweeney Toddina. Väärin perustein vankilaan tuomittu Todd vannoo kostavansa epäoikeudenmukaisen rangaistuksensa sekä vaimonsa ja tyttärensä järkyttävän kohtalon. Kun Sweeney vankilasta vapauduttuaan avaa jälleen parturiliikkeensä, hänestä tulee Fleet Streetin paholaisparturi, joka "ajoi parran herroilta, joista ei sen koommin enää kuultu".

Elokuvassa nähdään myös Helena Bonham Carter Mrs Lovettina, joka loihtii sairaan herkullisia lihapiirakoita ja ryhtyy Sweeneyn lemmekkääksi rikoskumppaniksi. Alan Rickman on häijy tuomari Turpin, joka juonitteli Sweeneyn syyttömänä vankilaan ja antoi samalla kipinän tämän valtavalle kostonhimolle. Timothy Spall esittää tuomarin ilkeää yhteistyökumppania, Beadle Bamfordia. Sacha Baron Cohen on kilpaileva parturi, hienosteleva Signor Adolfo Pirelli.

Kaikki näyttelijät laulavat itse Stephen Sondheimin säveltämät ja sanoittamat lauluosuudet. Yhdysvaltain elokuvakriitikoiden yhdistys myönsi Tim Burtonille Sweeney Toddista vuoden 2007 parhaan ohjaajan tittelin.Ohjaus: Tim Burton

Pääosissa: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall, Sacha Baron Cohen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.