Colorado Avenue

2 t 8 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 7.9.2007

FINNKINON KUUKAUDEN ELOKUVA syyskuussa!

Lars Sundin romaaneihin Colorado Avenue ja Puodinpitäjän poika pohjautuva pohjalaissuvun tarina.

Claes Olssonin ohjaama Colorado Avenue seuraa Hanna Östmanin (Birthe Wingren) ja hänen poikansa Oton (Peter Kanerva) elämänkulkua. Pikkutyttönä Hanna joutuu äitinsä (Ylva Ekblad) kanssa jättämään kotinsa Rödskäretillä, kun hänen isänsä hukkuu merellä. Hannasta tulee Smedsin talon pikkupiika. Hän säästää rahaa Amerikan matkaan, ja vuonna 1893 hän matkustaa USA:han 18-vuotiaana - vakaana päätöksenään ansaita omaisuuksia suuressa lännessä. Kymmenen vuoden kuluttua Hanna palaa kahden lapsensa kanssa kotikyläänsä Siklaxiin, Pohjanmaalle. Tästä saa alkunsa elokuvan tarina.

Amerikan dollareilla Hanna ostaa kivisen pellon ja rakentaa sille maalaiskaupan. Puodista tulee vähitellen kylän keskus, ja kyläläiset alkavat arvostaa uutteraa "Dollari-Hannaa". Itsenäistymisen ja sisällissodan jälkeen, kieltolain astuttua voimaan 1919, Hannan poika Otto aloittaa uransa yrittäjänä. Ja pian hänestä tulee viinan salakuljettajien "kanisterikuningas". Dollari-Hanna kokee joutuvansa poikansa vuoksi taas häpeään. Hän ei voi antaa anteeksi Otolle sitä, että tämä valitsi rikoksen tien.

Muita tapahtumien kannalta keskeisiä henkilöitä ovat kunnanjohtaja Johannes Smeds (Nicke Lignell) ja hänen poikansa Erik (André Wickström) sekä Gustav (Guy Rosenholm), Oton apuri Dåhli-Johan (Pekka Strang) ja lääninetsivä Hoxell (Peter Snickars), joka kuumeisesti yrittää saada Oton satimeen salakuljetuksesta.

Ohjaus: Claes Olsson

Pääosissa: Birthe Wingren, Nicke Lignell, André Wikström, Ylva Ekblad, Peter Kanerva, Joanna Wingren, Irina Björklund, Andreas Wilson

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.