Rakkauden resepti

No Reservations

1 t 46 min  |  Komedia, Draama  |  Ensi-ilta: 14.9.2007

Keittiömestari Kate Armstrong (Catherine Zeta-Jones) elää elämäänsä samalla tavalla kuin hän johtaa keittiötä hienostoluokan ravintolassa, 22 Bleecker Restaurantissa Manhattanilla - siekailemattomalla intensiteetillä jolla on sekä vangitseva että kunnioitusta herättävä vaikutus kaikkiin hänen ympärillä oleviinsa. Henkeäsalpaavalla tarkkuudella hän jyllää läpi jokaisen kiihkeän vuoron, koordinoiden satoja aterioita, valmistaen herkullisia kastikkeita, maustaen ja hauduttaen kunkin ruokalajin, kunnes se on täydellinen.

Katen perfektionistiluonne joutuu koetukselle, kun hänen henkilökuntaansa liittyy itsevarma, uusi apulaiskeittiöpäällikkö: iloluonteinen ja huoleton Nick Palmer (Aaron Eckhart). Nick on itsekin nouseva kokkitähti, ja hän rakastaa oopperaa töissä ja naurattaa mielellään kaikkia ympärillä olijoitaan. Hänen rento suhtautumisensa sekä elämään että ruoanvalmistukseen on täysin erilainen kuin Katella, mutta heidän välistään kemiaa ei silti voi kiistää... kuten ei voi kiistää riitasointujakaan, joka on kuin haarukoiden kilinää keittiön graniittista työtasoa vasten.

Katen voisi olla helpompaa suhtautua tällaiseen kuohuntaan töissä, ellei hänellä olisi jo ongelmia kotona: hän yrittää luoda yhteyttä 9-vuotiaaseen sisarentyttäreensä Zoeen (Abigail Breslin), joka on vastikään - ja erittäin odottamattomasti - tullut hänen luokseen asumaan. Fiksu ja huomaavainen Zoe pitää enemmän kalapuikoista kuin foie gras'ta, ja hän ei selvästikään sovi Katen rutiineihin. Kate on kuitenkin päättänyt saada Zoen tuntemaan olonsa kotoisaksi... kunhan hän ensin keksii miten se tehdään.

Viikot kuluvat, eikä Kate ole varma, mikä sapettaa häntä enemmän - sekö, että Nickin lahjakkuus miellyttää 22 Bleeckerin omistajaa Paulaa (Patricia Clarkson) ja sen vaativaa asiakaskuntaa, vaiko se, että Nickin rentous saa ujon Zoen kääntymään Nickin puoleen. Zoen mielestä hänen on helpompi avautua Nickille kuin tädilleen.

Jos Kate haluaa muodostaa kunnon suhteen Zoen kanssa, löytää onnen Nickin kanssa ja saada takaisin elämänhalunsa, hänen on yritettävä jotain uutta ja rohkeaa, ja opittava ilmaisemaan itseään keittiövaltakuntansa ulkopuolella.

Ohjaus: Scott Hicks

Pääosissa: Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Patricia Clarkson, Jenny Wade

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.