Slummien miljonääri

Slumdog Millionaire

2 t 2 min  |  Draama, Romantiikka  |  Ensi-ilta: 13.3.2009

Jamal Malik on 18-vuotias orpopoika Mumbain slummeista, joka pääsee osallistumaan tv:n "Haluatko miljonääriksi" -tietokilpailuun. Koko kansakunnan seuratessa hän etenee vain yhden kysymyksen päähän huimaavasta 20 miljoonan rupian pääpalkinnosta. Mutta kun ohjelma päättyy illan osalta ja vain viimeinen kysymys jää esittämättä, poliisi pidättää Malikin epäilynä huijauksesta: miten slummien kasvatti voisi tietää vastauksen jokaiseen kysymykseen?

Malik haluaa epätoivoisesti todistaa syyttömyytensä ja kertoo elämästään kaduilla: jokaisen oikean vastauksen takana on tarina slummeista missä hän kasvoi veljensä Salimin kanssa, heidän uskomattomista kokemuksistaan Mumbain kujilla, vaarallisista kohtaamisista paikallisten jengien kanssa ja Latikasta, tytöstä, jota hän rakasti ja kadotti.

Jamalin tarina kiehtoo poliisipäällikköä, mutta hän ihmettelee mitä tämä tekee tv:n tietovisassa, koska ei selvästikään ole kovin kiinnostunut rahasta ja rikkauksista? Seuraavana päivänä, kun Jamal palaa vastaamaan viimeiseen kysymykseen, poliisipäällikkö ja 60 miljoonaa katsojaa saavat tietää syyn...

Slummien miljonääri voitti neljä Golden Globe -palkintoa (paras elokuva, ohjaus, käsikirjoitus ja elokuvamusiikki) sekä Toronton kansainvälisten elokuvajuhlien yleisöpalkinnon (People's Choice Award). Elokuva keräsi peräti 10 Oscar-ehdokkuutta, joista se voitti uskomattomat 8 Oscar-palkintoa, mm. paras elokuva, ohjaus, sovitettu käsikirjoitus, kuvaus, leikkaus ja musiikki.

Ohjaus: Danny Boyle

Pääosissa: Dev Patel, Freida Pinto, Madhur Mittal, Anil Kapoor, Irrfan Khan

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.