Käsky

1 t 56 min  |  Draama, Kotimainen  |  Ensi-ilta: 29.8.2008

Keväällä 1918 jääkäri Aaro Harjula saa käskyn teloittaa punaisen naissotilaan. Nuori ja idealistinen Harjula ei suostu tottelemaan käskyä ilman oikeudenkäyntiä. Esimiehiään vastustaen hän päättää itse viedä naisen kenttätuomioistuimeen. Matkasta tulee kohtalokkaampi kuin kumpikaan heistä olisi uskonut.

Aku Louhimiehen (Valkoinen kaupunki, Riisuttu mies, Paha maa) uusi elokuva saa ensi-iltansa elokuun lopussa. Käsky perustuu Leena Landerin samannimiseen romaaniin ja sen on käsikirjoittanut Jussi-palkittu Jari Olavi Rantala (Paha maa).

Vuoteen 1918 sijoittuvan Käskyn pääosissa ovat kotimaisen elokuvataivaan nousevat tähdet Samuli Vauramo (Tyttö sinä olet tähti) ja Pihla Viitala (tv-sarja Lemmenleikit). Vauramo esittää oikeudenmukaista valkoista jääkäriä Aaro Harjulaa ja Viitala periksiantamatonta punaista naissotilasta Miina Malinia. Sotaoikeuden tuomari Emil Hallenberginä nähdään Eero Aho (Juoksuhaudantie, tv-sarja Sydänjää). Käskyn sivuosarooleissa ovat mm. Sulevi Peltola, Mikko Kouki, Janne Virtanen ja Riina Maidre.

Ohjaus: Aku Louhimies

Pääosissa: Pihla Viitala, Samuli Vauramo, Eero Aho

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.