Aavan meren tällä puolen

1 t 29 min  |  Draama, Kotimainen  |  Ensi-ilta: 9.3.2007

Aavan meren tällä puolen on kasvutarina ja tie-elokuva nuoren tytön identiteetin etsimisestä ja seksuaalisuuden heräämisestä.

Göteborg, Ruotsi 1984. 12-vuotiaan Kirsin, tai Kidin kuten hän haluaa itseään kutsuttavan, elämä tuntuu romahtavan. Juuri kun Kid on voittanut Göteborgin radion järjestämän essee-kilpailun ja saanut palkinnoksi unelmien kesätyön radiosta, hänen äitinsä Ester päättää ottaa hänet mukaansa kotiseudulleen Pohjois-Karjalaan, Suomeen. Vihaisen Kidin on pakko lähteä äitinsä mukaan.

Matkakumppaneiksi autoon he saavat Esterin ystävän Sirkan ja tämän 13-vuotiaan pojan Jampen. Aiemmin Kid ja Jamppe ovat olleet kuin sisko ja sen veli, mutta nyt auton takapenkillä onkin outoa sähköä ilmassa.

Mutta miksi ihmeessä Ester on niin vaitonainen matkasta, onko kyseessä sittenkään normaali kesämatka, vai jotain muuta. Valheiden verkko uhkaa tuhota tyttären ja äidin suhteet täysin.

Kid tuntee olevansa eksyksissä ja täysin yksin. Hän ei tunne oloaan kotoisaksi sen enempää Ruotsissa kuin Suomessakaan. Hän on myöskin loukussa aikuisuuden ja lapsuuden, itsensä ja äitinsä sekä halujensa ja vihansa välissä.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Nanna Huolman

Pääosissa: Mia Saarinen, Milka Ahlroth, Jim Rautiainen, Mari Rantasila, Timo Tuominen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.