Unna ja Nuuk

1 t 22 min  |  Perhe-elokuva, Kotimainen  |  Ensi-ilta: 20.1.2006

Kotimaisessa lasten toimintaseikkailussa 11-vuotias Unna siirtyy taikarummun avulla Suomen kivikauden aikaan ja tapaa shamaanin pojan, rohkean ja neuvokkaan Nuukin.

Eräänä päivänä 11-vuotiaan Unnan rinnassa kouristaa - Unna vaistoaa, että hänelle rakas Ukki on vaarassa. Unna soittaa isoisälle ja pelastaa soitollaan sairaskohtauksen saaneen Ukin hengen. Sairaalassa isoisä paljastaa Unnalle, että Unna on shamaanien sukua. Ukki kertoo Unnalle, että parantajan taidot ovat periytyneet Unnalle eikä isoisällä ole ketään muuta, jolta pyytää apua.

Isoisä neuvoo Unnalle paikan, josta Unna löytäisi parantajan kirjan ja taikarummun. Kun rumpua koputtaa kolmesti, sillä siirtyy uuteen paikkaan - ja myös uuteen aikaan. Tästä alkaa seikkailu, jossa Unna joutuu Suomen kivikaudelle. Siellä juuri seudulle saapunut vasarakirveskansa ryöstää Unnan ja alkuperäisheimon shamaanin pojan, Nuukin, johon Unna on törmännyt metsässä etsiessään Ukkia parantavaa rohtoa.

Unna ja Nuuk karkaavat ja seikkailevat erämaan halki kohti Nuukin kotikylää. Matkalla Unnan on pakko tutustua Nuukiin, jonka kanssa yhteinen kieli löytyy vasta harjoittelun jälkeen. Unna oppii selviytymään kivikauden ehdoilla mutta vielä Unnan täytyy löytää rohto, jonka avulla Ukki parantuisi ja Unna voisi palata esi-isiensä luota takaisin kotiin.

Ohjaus: Saara Cantell

Pääosissa: Rosa Salomaa, Toni Leppe, Esko Salminen, Tommi Korpela, Jenni Banerjee, Kristo Salminen, Kristiina Halkola, Meri Nenonen , Mikko Kouki, Taisto Reimaluoto

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.