A Good Year

2 t 0 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 10.11.2006

Max Skinnerin tulevaisuudenhaaveet Lontoon bisnesmaailmassa romahtavat, kun hän menettää tärkeimmän asiakkaansa esimiehensä juonittelun tähden. Onneksi Maxin setävainaja on jättänyt hänelle perinnöksi viinitilan Etelä-Ranskassa.

Provencen ihana ilmasto ja herkullinen ruoka lumoavat Maxin. Vielä suuremman vaikutuksen häneen tekevät pesänhoitajana toimiva tyylikäs juristi Nathalie ja bistron häkellyttävä emäntä Fanny.

Viinitilaansa Max tuskin muistaakaan kaikessa tohinassa - kunnes ilmenee, että viinin laadussa on ongelmia. Silti tilanhoitaja Roussel on innokkaasti puuhaamassa tarhoja omakseen. Kun paikalle kaiken kukkuraksi tupsahtaa nuori amerikkalaisnainen, jolla on oikeuksia perintöön, Maxilla on täysi työ puolustaa asemiaan. Hän alkaa ystävineen selvittää, mitä hämärää kaiken takana oikein piilee.

"Mainion vuoden" kirjoittaja englantilainen Peter Mayle työskenteli mainostoimiston johtajana Lontoossa ja New Yorkissa, ennen kuin päätti tehdä täydellisen elämänmuutoksen vuonna 1975. Hän ryhtyi kirjailijaksi ja muutti Ranskan Provenceen. Näin saivat alkunsa hänen humoristiset teoksensa ranskalaisesta elämänmenosta, kulinaarisista nautinnoista ja kulttuurien yhteentörmäyksestä.

Ohjaus: Ridley Scott

Pääosissa: Russell Crowe, Mitchell Mullen, Marion Cotillard, Albert Finney, Tom Hollander, Didier Bourdon, Valeria Bruni Tedeschi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat