Little Miss Sunshine

1 t 45 min  |  Komedia  |  Ensi-ilta: 24.11.2006

LITTLE MISS SUNSHINE on rajoja rikkova tie-komedia amerikkalaisesta Hooverin perheestä. Yksikään perheen jäsenistä ei lievästi ilmaistuna ole henkisesti täysin tasapainoinen, mutta yrityksen puutteesta ei heitä ainakaan voi syyttää.

Isä Richard (Greg Kinnear) on toivottoman optimistinen motivaatiokouluttaja, joka yrittää epätoivoisesti kaupata ohjelmaansa "9 askelta menestykseen" - tietysti surkealla menestyksellä. Konservatiivinen äiti Sheryl (Toni Collette) saa harmaita hiuksia perheensä omituisista salaisuuksista; varsinkin niistä, jotka koskevat hänen omaa veljeään (Steve Carell), itsemurhaa hautovaa Proust-tutkijaa, joka on juuri ollut sairaalassa toipumassa poikaystävänsä lähdön aiheuttamista traumoista. Myös nuoremmilla Hoovereilla on omat pilvilinnansa - heihin kuuluvat rillipäinen, pulleahko kauneuskuningattaren alku Olive (Abigail Breslin) ja Dwayne (Paul Dano), vihainen Nietzscheä lukeva nuorimies, joka pitää ehdotonta mykkäkoulua. Kaiken kukkuraksi perheeseen kuuluu isoisä (Alan Arkin), rääväsuinen hedonisti, joka on vastikään saanut kenkää vanhainkodista nuuskattuaan heroiinia.

Perhe ei suoraan sanoen vaikuta järin täysjärkiseltä, mutta kun Olive sattumalta kutsutaan mukaan äärimmäisen kovana tunnettuun päivänsädekilpailuun Kaliforniaan, koko lössi haluaa ilman muuta olla paikalla kannustamassa tyttöä. Niinpä tuo sortinsakki ahtautuu ruosteisen keltaiseen VW-pikkubussiin ja suuntaa kolmen päivän tragikoomiselle matkalle kohti Oliven suurta läpimurtoa - joka suorastaan mullistaa koko hourupäisen perheen elämän.

Elokuva on musiikkivideoiden saralla mainetta niittäneen ohjaajakaksikon, Jonathan Daytonin ja Valerie Farisin (siviilissä aviopari), esikoiselokuva. Käsikirjoituksesta vastaa Michael Arndt. Elokuva oli tänä vuonna Sundancen elokuvajuhlien yllätysmenestyjä, joka sai festivaaliyleisöltä, no... sekopäiset suosionosoitukset.

Tarina siitä, miten luuseritkin voivat menestyä erittäin kilpailuhenkisessä yhteiskunnassa, osuu ilmiselvästikin makeasti ajan hermoon.

Ohjaus: Jonathan Dayton & Valerie Faris

Pääosissa: Toni Collette, Greg Kinnear, Steve Carell, Alan Arkin, Abigail Breslin, Paul Dano

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.