Matkalla Beetlehemiin

The Nativity Story

1 t 43 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 1.12.2006

Vaatimattomasta alusta voi syntyä suuria asioita. Matkalla Beetlehemiin kertoo tavallisesta poikkeavan tarinan kahdesta tavallisesta ihmisestä, Mariasta (Keisha Castle-Hughes) ja Joosefista (Oscar Isaac), yliluonnollisesta raskaudesta, vaivalloisesta matkasta ja historiaa muokkaavasta Jeesuksen syntymästä.

Heidän tarinansa on yksinkertainen, mutta se on kaikkien aikojen suurimman tarinan alku.

Ajanlaskumme alussa kuningas Herodes (Ciaran Hinds) hallitsee pientä Juudean valtakuntaa rautaisella kädellä. Se on taistelun ja kärsimyksen aikaa; verotus on kovaa, köyhyys rehottaa. Kunnialliset miehet joutuvat tekemään käsittämättömiä asioita elättääkseen perheensä. Marian isä on sellainen mies. Varmistaakseen perheensä vakauden hän päättää naittaa tyttärensä Joosefille, tätä monta vuotta vanhemmalle puusepälle. Isäänsä kunnioittaen Maria hyväksyy mielellään tämän päätöksen Hän ei aavistakaan, että kohtalo tekee hänestä erään historian tärkeimmistä naisista.

Kun Maria näkee näyssä Jumalan enkelin, hän saa tietää tulevansa raskaaksi ja synnyttävänsä pojan, jolle antaa nimen Jeesus. Vaikka ei olekaan vielä aviossa Joosefin kanssa, Maria hyväksyy Jumalan tien elämäänsä - huolimatta siitä, että Juudeassa naimatonta äitiä halveksitaan. Mutta Joosefin ja Marian perheiden on vaikeampi hyväksyä hänen raskauttaan. Joosef tietää, ettei Marian kohdussa kasvava lapsi ole hänen. Hän tietää myös, että hänen täytyy joko tuomita tuleva vaimonsa tai uskoa uskomattomaan - että Maria ei ole ollut uskoton, että lapsi Marian kohdussa on Herran ihmetyö.

Kun Joosef joutuu valtion käskystä matkaamaan synnyinpaikkaansa rekisteröitäväksi väestönlaskentaa varten, Mary tulee mukaan hänen vaimonaan. Beetlehemissä, pitkän ja hankalan matkan jälkeen, Maria synnyttää Jeesus-lapsen - joidenkin mielestä Jumalan pojan - likaisessa tallissa. Itämaan tietäjien ja paimenten keräytyessä palvomaan lasta, Herodes juonittelee. Pelätessään kilpailevaa uutta "kuningasten kuningasta" hän lähettää sotilaansa yöhön etsimään lasta, tappamaan sen, ehkäistäkseen uhan kruunulleen. Matkalla Beetlehemiin -elokuvan kiihkeässä lopussa Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi - enkelinäyn varoittamina - pakenevat Beetlehemistä Herodeksen sotilaiden lähestyessä.

Matkalla Beetlehemiin on FINNKINON KUUKAUDEN ELOKUVA joulukuussa 2006.

Ohjaus: Catherine Hardwicke

Pääosissa: Keisha Castle-Hughes, Oscar Isaac, Alexander Siddig, Shaun Toub, Shohreh Aghdashloo, Ciaran Hinds, Nadim Sawalha

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat