Sideways

2 t 9 min  |  Komedia, Draama  |  Ensi-ilta: 18.2.2005

Kiitetyn käsikirjoittaja-ohjaajan Alexander Paynen neljäs elokuva (aiemmat Kansalainen Ruth, Vaalit ja About Schmidt) kertoo kahden kaveruksen viiniretkestä, jonka aikana parannetaan maailmaa, pohditaan rakkauden ja ystävyyden vastoinkäymisiä, yksinäisyyden tuskaa sekä Pinot'n ja Cabernet'n iankaikkista taistelua.

Miles (Paul Giamatti), avioeron jälkeisessä kriisissä painiskeleva viiniharrastaja ja pöytälaatikkokirjailija, vie vanhan ystävänsä, urallaan iltaruskon puolella olevan näyttelijän nimeltä Jack (Thomas Haden Church), tutustumaan kalifornialaisen Santa Ynezin laakson viinitiloihin viikkoa ennen Jackin häitä.

Ystävykset ovat kuin yö ja päivä. Jack on parantumaton hurmuri, jolla hormonit hyrräävät; Miles taas toivoton tunari ja märehtijä. Jack haluaa maistaa viimeisen kerran vapautta; Miles taas etsii täydellisyyttä pullosta. Jackille kelpaa halpa Merlot; Miles kaipaa harvinaisen täydellisyyden elämyksen tarjoavaa Pinot Noiria. Itse asiassa heitä tuntuu yhdistävän vain yhtäläiset murentuneet unelmat ja pakeneva nuoruus. Vaikka tilanne saattaisi vaikuttaa varsin toivottomalta, miehet saavat yllättäen huomata, että heillä onkin elämässään yhtäkkiä yllin kyllin viiniä ja naisia.

Jack ihastuu päätä pahkaa paikalliseen viininlaskijaan (Sandra Oh) ja Miles kohtaa viinejä tuntevan tarjoilijattaren (Virginia Madsen). Heille avautuu aivan uusi lehti, jolla viini virtaa ja elämä maistuu taas.

SIDEWAYS on jo ehtinyt kahmia kasapäin arvostettuja elokuvapalkintoja, mm. New Yorkin ja Lontoon elokuvakriitikot ovat valinneet sen vuoden parhaaksi elokuvaksi.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.