Pilvilinna joka romahti

Luftslottet som sprängdes

2 t 29 min  |  Jännitys  |  Ensi-ilta: 1.1.2010

Dekkarikuningas Stieg Larssonin kolmannen Millennium-romaanin filmatisoinnissa palkkamurhaaja metsästää tietokonenero Lisbethiä. Puhdistuuko Lisbethin maine toimittaja Mikaelin avulla?

Elokuva jatkuu suoraan siitä mihin Tyttö joka leiki tulella päättyi: Kaksi vakavasti loukkaantunutta henkilöä kiidätetään sairaalaan. Toinen heistä on tietokonenero ja hakkeri Lisbeth Salander, jota syytetään kahdesta murhasta. Hänen päässään oleva ampumahaava leikataan heti. Toinen on Alexander Zalatšenko, vanhahko mies, jota on isketty kirveellä.

Tätä ennen Lisbeth on jo haudattu elävältä ja pelastunut täpärästi, mutta hänen ongelmansa eivät suinkaan lopu. Zalatšenko on entisen Neuvostoliiton aikainen palkkamurhaaja, ja nyt hänen tähtäimessään on Lisbeth. Vaikutusvaltaiset voimat haluavat vaientaa nuoren naisen ikiajoiksi.

Millennium-lehden toimittaja Mikael Blomkvist penkoo sillä aikaa Lisbethin salattua menneisyyttä ja pääsee totuuden jäljille. Hän alkaa kirjoittaa paljastusreportaasia, jonka on määrä puhdistaa Lisbethin maine ja ravistella turvallisuuspoliisia sekä hallitusta. Vihdoinkin Lisbethillä on mahdollisuus käydä käsiksi menneisyytensä tapahtumiin.

Ohjaus: Daniel Alfredson

Pääosissa: Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Michalis Koutsogiannakis, Anders Ahlbom

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat