Nuori Victoria

The Young Victoria

1 t 47 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 31.7.2009

Jean Marc Valee on ohjannut elokuvan kuningatar Victorian elämästä, rakkaudesta prinssi Albertiin sekä ensimmäisistä myrskyisistä vuosista hallitsijana ja rakastuneena nuorena naisena. Tositapahtumille uskollinen elokuva Englannin pisimpään vallassa olleesta kuningatar Victoriasta tuo esille Euroopan kuninkaallisten valtataistelut, vallanhimon ja kuningatar Victorian aikakaudelle epätyypillisen feministisen ajatusmaailman. Elokuva kertoo määrätietoisen naisen kasvutarinan itsepäisestä tytöstä kansan rakastamaksi hallitsijaksi.

17-vuotias Victoria (Emily Blunt) on vuonna 1837 kuninkaallisen valtataistelun kohde. Kuningas William on kuolemaisillaan ja Victoria on kruununperimysjärjestyksessä seuraava. Kaikilla on omat motiivinsa olla hänen suosiossaan. Victoria inhoaa ylisuojelevaa äitiään ja hänen neuvonantajaansa, jotka ovat eristäneet Victorian ulkopuoliselta maailmalta.

Victorialle suunnitellaan järjestetty avioliitto Belgian kuningas Leopoldin veljenpojan Albertin (Rupert Friend) kanssa, mutta Victoria ei halua joutua muiden alistamaksi enää koskaan. Itsenäisyytensä saavuttanut Victoria haluaa ystävän ja rakastajan, ei kontrolloivaa aviomiestä. 18-vuotiaana Victoria kruunataan Englannin kuningattareksi.

Ohjaus: Jean-Marc Vallée

Pääosissa: Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, Miranda Richardson, Jim Broadbent, Mark Strong

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat