Tulikärpäsiä puutarhassa

Fireflies in the Garden

1 t 41 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 8.8.2008

Ulkopuolisin silmin Taylorit ovat tyypillinen menestynyt amerikkalainen perhe; Charles (Willem Defoe) on professori, menossa yliopiston rehtoriksi, poika Michael (Ryan Reynolds) on tuottelias ja tunnettu rakkausromaanikirjailija, tytär Ryne (Shannon Lucio) on menossa arvostettuun oikeustieteelliseen, ja heidät tavatessamme perheen matriarkka Lisa (Julia Roberts) on valmistumassa collegesta - vuosikymmeniä sen jälkeen kun ryhtyi kotiäidiksi. Vakava onnettomuus aiheuttaa sen että tämän keskiläntisen perheen vivahteikkaampi menneisyys ja suhteet tulevat esille.

Michael Taylorin lentäessä halki maan osallistuakseen perhejuhlaan keskiläntisessä kotikaupungissaan, hänen aikuiselämänsä realiteetit - horjuva avioliitto Kellyn (Carrie-Anne Moss) kanssa ja vähemmän ylevä, vaikkakin tuottelias rakkausromaanikirjailijan ura - täyttävät hänen mielensä, samoin vuosikymmeniä vanhat muistot konflikteista ylivaativan isän kanssa. Edes ihailevan lentoemännän ujo pyyntö nimikirjoituksesta ei saa häntä unohtamaan pelkoaan tulevan viikon kireistä keskusteluista ja pakotetusta iloisuudesta, jotka odottavat kotona. Ainoa lieventävä asianhaara on tilaisuus nähdä Jane-täti (Emily Watson), äidin nuorempi sisar ja salaliittolainen nuoruuden kapinoissa.

Saapuessaan Michael kohtaa yllättävän skenaarion. Kun hän ja pikkusisko Ryne yrittävät saada kontaktia ajaessaan lentokentältä lapsuudenkotiinsa, he tulevat kolaripaikalle. Valmistumisjuhlat vaihtuvat hautajaisiin ja Michaelin täytyy käydä käsiksi säröilleeseen isäsuhteeseensa.

Tulikärpäsiä puutarhassa kerrotaan Michaelin näkökulmasta kohtauksissa, jotka vaihtelevat elävistä muistoista kiihkeistä yhteenotoista isän kanssa kesänä, jona Jane-täti tulee asumaan perheen luo, nykyhetken todellisuuteen.

Ohjaus: Dennis Lee

Pääosissa: Julia Roberts, Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson, Carrie-Anne Moss, Shannon Lucio, Hayden Panettiere, Ioan Gruffudd, George Newbern

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat