Geishan muistelmat

Memoirs of a Geisha

2 t 27 min  |  Draama, Romantiikka  |  Ensi-ilta: 3.3.2006

Kirjailija Arthur Goldenin miljoonia myyneeseen romanttiseen eepokseen perustuva elokuva on tarina geishojen salaisesta maailmasta, jossa tunteet on pidettävä tiukasti aisoissa.

Sijoitettuna salaperäiseen ja eksoottiseen maailmaan, joka luo yhä vahvan taian, tarina alkaa ennen II maailmansotaa, kun japanilaislapsi riistetään köyhältä perheeltä palvelijaksi geishataloon. Huolimatta petollisesta kilpailijasta, joka lähes murtaa tytön tahdon, tästä tulee legendaarinen geisha Sayuri. Kauniina ja taitavana Sayuri valloittaa aikansa mahtimiehiä, mutta häntä piinaa salainen rakkaus ainoaan mieheen, jota hän ei voi saada.

Kun Sayuri (Ziyi Zhang) astuu tähän salattuun maailmaan hänelle opetetaan, ettei geisha ole vapaa rakastamaan tai toteuttamaan omaa kohtaloaan. Hänen tukijansa, geisha Mameha (Michelle Yeoh), ymmärtää intiimin suhteen rajat erityisen suojelijan eli dannan kanssa, ja opettaa Sayuria pitämään tunteensa tiukasti aisoissa. Toisin kuin Sayurin uhitteleva kilpailija Hatsumomo (Gong Li), Mameha tietää, ettei oikealla geishalla ole varaa antautua intohimolle kenenkään miehen kanssa.

Silti Sayuri ei voi unohtaa nuorena kokemaansa odottamatonta ystävällisyyden hetkeä. Sen hetken muisto hohtaa kuin kangastus ja auttaa häntä kestämään kärsimyksen vuodet. Ajatellessaan elämäänsä hän muistaa "pikkutytön joka oli rohkeampi kuin tiesikään" ja toteaa: "Nämä eivät ole keisarinnan tai kuningattaren muistelmat. Nämä ovat toisenlaisen ihmisen muistelmat."

Kolminkertainen OSCAR-VOITTAJA: paras kuvaus, lavastus ja puvustus.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.