Capote

1 t 57 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 24.2.2006

Philip Seymour Hoffman esittää eksentristä amerikkalaista kirjailijaa Truman Capotea viisi Oscar-ehdokkuutta keränneessä draamaelokuvassa.

Marraskuussa 1959 Truman Capote, kirjan "Aamiainen Tiffanylla" kirjoittaja ja silloisen jetsetin hahmoja, lukee artikkelin New York Timesin takasivulta. Se kertoo tunnetun viljelijäperheen - Clutterien - neljän perheenjäsenen murhasta Kansasin Holcombissa. Samanlaisia juttuja on lehdissä lähes päivittäin, mutta jokin tässä kiinnostaa Capotea. Se antaa tilaisuuden, hän uskoo, kokeilla hänen vanhaa teoriaansa, että sopivan kirjailijan käsissä tietokirjallisuus voi olla yhtä vaikuttavaa kuin fiktio. Millainen vaikutus murhilla on ollut tuulen pieksämien tasankojen pikkukaupunkiin? Se aiheenaan - hänen tarkoitusperiään varten ei ole väliä saadaanko murhaajia kiinni - hän saa The New Yorker -lehden antamaan hänelle tehtävän ja lähtee Kansasiin. Seurassaan hänellä on lapsuudenystävänsä Alabamasta: Harper Lee (Catherine Keener), joka tulee muutaman kuukauden sisällä saamaan Pulitzer-palkinnon ja mainetta kirjan "Kuin tappaisi satakielen" kirjoittajana.

Vaikka hänen lapsekas äänensä, maneerinsa ja epäsovinnaiset vaatteensa herättävät aluksi vihamielisyyttä tässä osassa maata, jota pidetään osana vanhaa Länttä, Capote saa nopeasti paikallisten luottamuksen, eritoten Alvin Deweyn (Chris Cooper), Kansasin osavaltion poliisin agentin, joka johtaa tappajien jahtia. Jäätyään kiinni Las Vegasissa tappajat - Perry Smith (Clifton Collins Jr.) ja Dick Hickock (Mark Pellegrino) - palautetaan Kansasiin, jossa heille langetetaan kuolemantuomio. Capote käy heidän luonaan vankilassa. Tutustuttuaan heihin hän tajuaa, että lehtiartikkeliksi tarkoitettu juttu onkin kasvanut kirjaksi, kirjaksi josta voisi tulla nykykirjallisuuden parhaita.

Philip Seymour Hoffman on Oscar-ehdokkaana parhaasta miespääosasta ja Catherine Keener parhaasta naissivuosasta. Capote on sai ehdokkuudet myös seuraavissa kategorioissa: paras elokuva, paras ohjaus ja paras sovitettu käsikirjoitus.

OSCAR-VOITTAJA! - PARAS MIESPÄÄOSA: Philip Seymour Hoffman

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.