Babel

2 t 26 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 17.11.2006

Meksikolaisen ohjaajan Alejandro González Iñárritun ensimmäinen pitkä elokuva Amores Perros voitti lukuisia palkintoja, ollen myös Oscar-ehdokkaana ja toinen elokuva, 21 Grams, oli niin ikään sekä yleisömenestys että kriitikkojen ylistämä. Babel täydentää Iñárritun kuolemasta kertovan trilogian.

Todellisuus ja fiktio ovat harvoin kohdanneet elokuvahistoriassa kuten nyt Babelissa, Alejandro González Iñárritun päivityksessä Raamatun myytistä, jonka väitetään olevan ihmiskunnan kommunikaatiokyvyttömyyden alkusyy.

Elokuva kuvattiin vuoden aikana kolmella mantereella monikielisenä näyttelijäkuntanaan Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal ja Koji Yakusho sekä suuri määrä amatöörinäyttelijöitä Marokosta, Meksikosta ja Japanista. Se merkitsi kaikille mukana olleille fyysistä ja psykologista matkaa, joka muistutti paljon roolihahmojen kokemuksia. Elokuva kertoo ihmisistä, jotka joutuvat tuuliajolle kulttuurien ja kielien törmäyksessä. Sekä ohjaaja että filmiryhmä kokivat samanlaisia haasteita kuukausia ennen kuvausten alkamista.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.