Ihmisen pojat

Children of Men

1 t 51 min  |  Draama, Seikkailu, Sci-fi  |  Ensi-ilta: 5.1.2007

Tulevaisuudentoivosta on tullut kutistuva voimavara planeetallamme vuonna 2027. Viimeisen lapsen syntymästä on lähes 19 vuotta, ja jokaisen maailmanlaajuisen lapsettoman vuoden myötä ihmiskunnan toivo tulevaisuudesta hiipuu. Useimpien alistuessa väistämättömään ja vajotessa separatismiin, laittomuuksiin ja nihilismiin, toiset taistelevat yhtenäisen planeetan ja kutistuvien yhteisöjen oikeuksien puolesta.

Militaristisena imperialismina Iso-Britannia on ainoa maa, joka on selvinnyt yhä lisääntyvästä sisäisestä kamppailusta. Tästä syystä maahan on yrittämässä valtaisa laittomien pakolaisten joukko. Mutta lujalla, totalitaarisella komennolla nämä pakolaiset paimennetaan pidätysleireille ja karkotetaan.

Turtumuksen tilaan vajonneelle Theolle (Clive Owen) tällä on vain vähän merkitystä. Entinen aktivisti, nykyinen byrokraatti, on kovettanut sydämensä tuskallisen menneisyyden ja järjettömän tulevaisuuden takia. Hänen elämäänsä virkistävät ainoastaan käynnit vanhan ystävänsä Jasperin (Michael Caine) maaseutuasunnolla. Jasperin piilopaikassa entiset taistelutoveri muistelevat onnellisempia aikoja - nyt he ovat ulkona yhteiskunnasta, joka ei enää tarjoa vastauksia.

Kaikki muuttuu äkkiä, kun Theo paiskataan pakettiautoon ja tuodaan Julianin (Julianne Moore) eteen. Julian on entinen kumppani niin sodassa kuin rakkaudessakin, ja johtaa maanalaista vastarintaryhmää taistellen pakolaisväestön oikeuksien puolesta. Julia pyytää palvelusta Theolta: hankkimaan siirtopaperit Keelle (Clare-Hope Ashitey). Järjestö haluaa saada nuoren naisen turvallisesti pois maasta.

Theo suostuu Julianin ja luvatun 5000 punnan tähden. Pian hän huomaa olevansa Keen ja muutaman Julianin toverin mukana matkalla kohti rannikkoa. Siellä heitä auttaisi lähes myyttisiä piirteitä saava, uutta yhteiskuntaa rakentava Ihmisprojekti.

Ohjaus: Alfonso Cuarón

Pääosissa: Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine, Chiwetel Ejiofor, Charlie Hunnam

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.