Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

2 t 10 min  |  Komedia, Toiminta, Jännitys, Seikkailu  |  Ensi-ilta: 23.5.2008

Uusi Indiana Jones -seikkailu käynnistyy keskellä erämaata vuonna 1957 - kylmän sodan riehuessa pahimmillaan. Indy ja hänen apurinsa Mac (Ray Winstone) ovat juuri paenneet täpärästi pahansuopien neuvostoagenttien kynsistä syrjäisellä lentokentällä.

Nyt professori Jones on palannut kotiin Marshall Collegeen - mutta huomaa joutuneensa ojasta allikkoon. Yliopiston dekaani ja hänen hyvä ystävänsä (Jim Broadbent) kertoo, että Indyn viimeisimmät tempaukset ovat saattaneet hänet epäilyksen alaiseksi ja että hallitus on painostanut yliopistoa erottamaan hänet. Ollessaan poistumaisillaan kaupungista Indiana tapaa nuoren kapinallisen nimeltä Mutt (Shia LaBeouf), jolla on seikkailija-arkeologille sekä kaunoja että ehdotus: jos Indiana Jones auttaa häntä äärimmäisen henkilökohtaisin panoksin ladatussa tehtävässä, Indy voi hyvinkin saada käsiinsä yhden kaikkien aikojen suurimmista arkeologisista löydöistä - legendaarisen Akatorin kristallikallon, johon on aina liittynyt salaperäistä kiehtovuutta, taikavoimia ja pelkoa.

Kun Indy ja Mutt sitten suuntaavat matkansa Perun syrjäisimmälle kolkalle - muinaisten hautojen, unohdettujen tutkimusretkeilijöiden ja tarujen kultaisen kaupungin maahan - heille käy pian selväksi, etteivät he ole asialla yksin. Myös neuvostoagentit ovat kristallikallon jäljillä. Heidän päällikkönään on jääkylmä ja kuolettavan kaunis Irina Spalko (Cate Blanchett), jonka johtama valioyksikkö etsii kaikkialta tarunhohtoista kristallikalloa - he nimittäin uskovat, että sen avulla Neuvostoliitto voi nousta hallitsemaan koko maailmaa... kunhan vain kallon salaisuudet selvitetään.

Niin Indy ja Mutt joutuvat pakoilemaan häikäilemättömiä neuvostosotilaita, kulkemaan mysteerin kivistä polkua ollen kaiken aikaa varuillaan vaarallisten vihollisten ja epäluotettavien ystävien varalta sekä ennen kaikkea estämään kristallikalloa joutumasta vääriin käsiin.

Ohjaus: Steven Spielberg

Pääosissa: Harrison Ford, Shia LaBeouf, Cate Blanchett, Karen Allen, Ray Winstone, John Hurt, Jim Broadbent

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.