Kesähetket

L'heure d'été

1 t 44 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 9.7.2010

Kesähetket vie katsojan aluksi Pariisin laitamilla sijaitsevaan kartanoon, jonka salit ja seinät pursuilevat ällistyttäviä taideaarteita. Perhe on kokoontunut Hélènen (roolissa veteraani Edith Scob) 75-vuotispäiville. Paikalla ovat Hélènen lapset perheineen.

Piinkova liikemies Jérémie (Jérémie Renier) viettää suurimman osan ajastaan lentokoneessa. Tytär Adrienne (roolissa blondattu Juliette Binoche) on perheen kapinallinen, New Yorkissa vaikuttava designeri. Perheen kivijalka Frédéric (aina niin tragikoominen Charles Berling) on ainoa joka voisi ehkä pitää huolta suvun taideaarteista, kun hiekka käy vähiin Hélènen tiimalasissa.

Tunteiden virrat pääsevät valloilleen, kun sisarusten pitäisi Hélènen kuoleman jälkeen päättää mitä suvun taideaarteiden kanssa tehdään. Perinteen, sivistyksen ja kulttuurin painoarvo on vähintään häilyvä, kun uusien sukupolvien motiiveja mitataan. Yhden veljeksen ura vetää Kiinaan, ja sisko aikoo avioitua jenkkipoikaystävänsä kanssa ja asettua Amerikkaan.

Ohjaus: Olivier Assayas

Pääosissa: Juliette Binoche, Charles Berling, Jérémie Renier, Edith Scob, Dominique Reymond, Valérie Bonneton, Isabelle Sadoyan, Kyle Eastwood

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.