A Single Man

1 t 42 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 5.3.2010

Palkitun muotisuunnittelijan Tom Fordin tyylikästä esikoiselokuvaa tähdittävät ansioituneet näyttelijät Colin Firth ja Julianne Moore.

A Single Man sijoittuu Los Angelesiin, Kuuban kriisin värittämään vuoteen 1962. George Falconer (Firth) on 52-vuotias professori joka on juuri menettänyt pitkäaikaisen elämänkumppaninsa Jimin (Matthew Goode) ja kadottanut elämänhalunsa. Elokuva seuraa Georgen kamppailua menneisyytensä ja tulevaisuutensa kanssa yhden päivän ajan, päivän joka on täynnä tapahtumia ja kohtaamisia. Georgea yrittää lohduttaa hänen paras ystävänsä, 48-vuotias kaunotar Charley (Moore), mutta tällä on omat ponnistelunsa elämän kanssa. Samaan aikaan Georgea ahdistelee nuori opiskelija Kenny (Nicholas Hoult), joka on vasta löytämässä identiteettiänsä ja näkee Georgessa sielunkumppanuutta.

A Single Man on romanttinen kertomus päättyneestä rakkaudesta ja elämän pienistä tärkeistä hetkistä. Se perustuu Christopher Isherwoodin novelliin vuodelta 1964. Ohjaaja Tom Ford on tunnettu työstään muotisuunnittelijana mm. Guccille ja Yves Saint Laurentille sekä omaa nimeä kantavalle brändille. Hän perusti elokuvatuotantoyhtiö Fade to Blackin vuonna 2005 ja A Single Man on sen ensimmäinen elokuva. Colin Firth palkittiin Venetsian Filmifestivaaleilla parhaasta miespääosasta, josta hän on myös Oscar-ehdokkaana.

Ohjaus: Tom Ford

Pääosissa: Colin Firth, Julianne Moore, Nicolas Hoult, Matthew Goode, Ginnifer Goodwin

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat