Elokuvapaneeli | Kysymykset ja vastaukset

Yleisimmät kysymykset

Täältä löydät vastaukset panelistiemme yleisemmin esittämiin kysymyksiin jäsenyydestä, korvauksista ja kyselyistä. Voit myös ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen
 elokuvapaneeli@finnkino.fi, mikäli sinulla on muita kysymyksiä.

Jäsenyys
Miten liityn Elokuvapaneelin jäseneksi? Voit rekisteröityä paneelin jäseneksi täyttämällä ns. taustatietolomakkeen ”Rekisteröidy” -välilehdellä. Paneeliin rekisteröidytään omalla sähköpostiosoitteella. Voit rekisteröityä paneeliin ainoastaan yhden kerran. Rekisteröityminen usealla sähköpostiosoitteella ei ole sallittua.
Miten saan uuden salasanan?

Voit vaihtaa salasanasi menemällä   Kirjaudu sisään -välilehdelle ja klikkaamalla linkkiä ”Unohditko salasanasi?”. Kirjoita sähköpostiosoitteesi kohtaan ”Sähköpostiosoite”. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi salasanan vaihtokoodin, jonka avulla pääset itse luomaan uuden salasanan. Älä koskaan luovuta käyttäjätunnustasi ja salasanaasi kenellekään.

Miten voin muuttaa henkilökohtaisia tietojani?

Voit muuttaa tietojasi kirjautumalla henkilökohtaiselle sivullesi, johon pääset  Kirjaudu sisään -välilehdeltä. Henkilökohtaiset tiedot määrittävät, minkälaisia kyselyitä sinulle lähetetään. Mikäli haluat muuttaa sähköpostiosoitettasi Elokuvapaneelissa, kirjaudu sisään profiilisivuillesi, klikkaa yläpalkin ”profiili”-painiketta, jonka jälkeen klikkaa oikealla asetukset-palkissa sähköpostiosoitteen kohdalta pientä nuolta.

Miten lopetan Elokuvapaneeli-jäsenyyteni?

Voit koska tahansa päättää jäsenyytesi paneelissa kirjautumalla sisään  paneelitilillesi. Klikkaa siellä ”Profiili” -painiketta ja sen jälkeen ”sulje tili”-painiketta. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen  elokuvapaneeli@finnkino.fi, niin autamme sinua jäsenyyden päättämisessä. Mikäli päätät jäsenyytesi ja tililläsi on rahaa jäljellä, menetät nämä rahat. Siksi on tärkeää, että päätät jäsenyyden vasta, kun olet lunastanut ansaitsemasi rahat.​

 
Korvaus
Miten voin tarkistaa, kuinka paljon korvauksia olen saanut?

Voit tarkastella saamiasi korvauksia kirjautumalla paneelitilillesi ja klikkaamalla yläpalkissa ”palkkiot”-painiketta.

Kuinka suuri on korvaus, kun osallistun yhteen kyselyyn? Vastaamisesta maksettava korvaus vaihtelee kyselyn pituudesta riippuen ja yleensä se on 0,2–2,0 euron välillä. Saat tiedon maksettavan korvauksen suuruudesta aina ennen kyselyn alkua. Sinun täytyy vastata koko kyselyyn, jotta olet oikeutettu saamaan korvauksen.
Miten voin käyttää ansaitsemani korvauksen? Korvauksen voi käyttää seuraaviin vaihtoehtoihin: Finnkinon elokuvalippu, PayPal tai hyväntekeväisyyslahjoitus. Lisää tietoa eri vaihtoehdoista löydät  täältä.
Korvaukset eivät ole tulleet perille PayPal-tililleni – miksi? PayPal-rahansiirtoon voi mennä aikaa muutamasta päivästä viikkoon. Tämä voi johtua siitä, että monta muuta maksua odottaa suorittamistaan. Näet rahasiirtosi/maksusi tilan koko ajan henkilökohtaisella  paneelisivullasi. Mikäli rahat eivät ole siirtyneet PayPal-tilillesi viikon sisällä lunastuksen tekemisestä, voit olla yhteydessä osoitteeseen elokuvapaneeli@finnkino.fi.
Miksi elokuvalippukoodi ei ole tullut sähköpostiini? Elokuvalippukoodin tulisi saapua sähköpostiisi noin kahden viikon sisällä lunastuksen tekemisestä. Lähetämme lippukoodeja siis vain noin kahdesti kuukaudessa. Tarkistathan aina myös sähköpostin roskapostikansion, koska joskus viestit voivat ohjautua sinne. Mikäli elokuvalippukoodi ei ole saapunut sähköpostiisi kahden viikon sisällä lunastuksen tekemisestä, voit olla yhteydessä osoitteeseen elokuvapaneeli@finnkino.fi.
Miksi PayPal-lunastuksen tekeminen ei onnistu paneelitilillä? PayPal-lunastuksen tekeminen ei onnistu, mikäli olet juuri vaihtanut sähköpostiosoitteesi paneeliin. Valitettavasti sähköpostiosoitteen vaihdon jälkeen joutuu odottelemaan 7 päivän ajan ennen uuden PayPal-lunastuksen tekemistä. Voit siis kokeilla lunastuksen tekemistä myöhemmin uudelleen.
Mitä miinusmerkintä / säätö saldotiedoissa tarkoittaa? Rekisteröitynyt Elokuvapaneelin jäsen on hyväksynyt paneelin käyttäjäsopimuksen ja näin ollen sitoutunut vastaamaan totuudenmukaisesti ja huolellisesti kysymyksiin tutkimuksissa, joihin osallistuu. Kaikki kyselyvastaukset menevät kyselyn sulkeuduttua laatuvarmistuksen läpi, jolloin vastausten laatua tarkkaillaan. Miinusmerkintä paneelitilillä johtuu siis siitä, että jäsenen antamat vastaukset ovat olleet ristiriidassa käyttäjäsopimuksen ehtojen kanssa, jolloin ansaittu korvaus peruutetaan. Korvauksen peruuttamisen syynä voi olla esimerkiksi, että vastaukset kyselyyn on annettu niin nopeasti, että kyselyyn ei ole voitu vastata huolellisesti.
 
Kyselyt
Kuinka monta kyselyä lähetätte minulle? Vastaanottamiesi kyselyiden määrä riippuu profiilistasi sekä siitä, kuinka monta profiiliisi sopivaa kyselyä paraikaa on käynnissä. Keskimäärin saat muutaman kyselyn kuukaudessa.
Miten vastaan kyselyihin? Kyselyt lähetetään aina sähköpostiisi. Sähköpostissa on mukana linkki, joka ohjaa sinut itse kyselyyn. Kysely avautuu erilliseen ikkunaan ja voit aloittaa vastaamisen, kun se sinulle parhaiten sopii. Sinulla on maksimissaan 3 tuntia aikaa vastata kyselyyn sen jälkeen, kun olet klikannut linkkiä.
Kun klikkaan linkkiä, saan esiin tekstin jossa lukee, että kysely on sulkeutunut/päättynyt. Mitä se tarkoittaa? Kokemuksesta tiedämme, että kaikilla ei aina ole mahdollisuutta vastata niihin kyselyihin, joita lähetämme. Jotkut vastaajista voivat olla lomalla tai muuten estyneitä vastaamaan. Tämän vuoksi lähetämme kyselyn suuremmalle määrälle vastaajia, jolloin kysely sulkeutuu, kun olemme keränneet tarpeeksi vastauksia. Tämän jälkeen kyselyyn ei enää pysty vastaamaan.
Miksi jossain tapauksissa saan vastata vain muutamaan kysymykseen? Mikä on ”screenout”? Tietyt kyselyt on suunnattu vain tietylle kohderyhmälle.  Tällöin kyselyn alussa esitetään kysymyksiä joilla halutaan selvittää kuuluuko vastaaja kyseiseen, haluttuun kohderyhmään. Mikäli näin ei ole, päättyy kysely tämän vastaajan kohdalla. Sinun ei siis tarvitse koskaan vastata kyselyyn, jonka kohderyhmään sinä et kuulu.
Miten vastauksiani ja henkilötietojani käsitellään? Kaikki vastaukset käsitellään erittäin luottamuksellisesti eikä vastauksia voida koskaan yhdistää sinuun. Olet täysin anonyymi  ja kyselyn tuloksia käytetään ainoastaan yhteenlasketussa muodossa. Sinun henkilökohtaisia tietojasi käsitellään henkilötietosuojalain mukaan, eikä niitä koskaan luovuteta kenenkään ulkopuolisen käyttöön. On tärkeää, että et koskaan luovuta käyttäjätunnustasi ja salasanaasi kenellekään.