NT live: Young Marx

2 t 43 min  |  Teatteri, Event cinema  |  Ensi-ilta: 11.12.2017

Richard Beanin ja Clive Colemanin näytelmä

Maanantaina 11.12. klo 18 (tallennettu edellisen torstain 7.12. esityksestä)

Rory Kinnear (The Threepenny Opera, Penny Dreadful, Othello) näyttelee Marxia ja Oliver Chris (Twelfth Night, Green Wing) Engelsiä Richard Beanin ja Clive Colemanin uudessa komediassa. Nicholas Hytnerin ohjaama esitys tulee suorana Lontoon The Bridge Theatre -teatterista, ja sen tekijätiimi kokoaa yhteen Broadwayllä ja West Endissä menestyneen One Man, Two Guvnors -hittikomedian tekijät.

On vuosi 1850 ja Euroopan pelätyin terroristi piileksii Dean Streetillä Lontoon Sohossa. Rahaton, levoton ja kiimainen 32-vuotias vallankumouksellinen on kiihkeä yhdistelmä älyllistä terävyyttä, herjaavan satiirista nokkeluutta sekä lapsenomaista tunneälyn puutetta.

Velkojat, vakoojat, kilpailevat vallankumouksellisryhmät sekä kauniin vaimon potentiaaliset viettelijät parveilevat ympärillä kuin korppikotkat. Kirjoittaminen on jumissa, avioliitto kaatumassa, Engels epätoivoinen ystävänsä hukkaan menevästä neroudesta – ainoa toivo on työpaikka rautateillä. Kaupungista ei kuitenkaan löydy paremman ryyppyillan isäntää kuin Karl Heinrich Marx.

Englanniksi; myös tekstitys englanniksi.

Esityksessä on väliaika (n. 20 min), joka alkaa n. klo 19.10.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.