Taideaarteita maailmalta: Rafael

1 t 30 min  |  Taide, Event cinema  |  Ensi-ilta: 18.9.2017

Rafael – Taiteiden herra

Esitykset ma 18.9. klo 17.30 (Hki, Tre, Tku, Jkl, Kuopio, Oulu) ja ti 19.9. klo 15.00 (Hki, Tre, Tku sekä Omena Lounge). Lipunmyynti alkaa perjantaina 7.7. klo 14.

Rafael – Taiteiden herra on ensimmäinen maailman tunnetuimpiin kuvataiteilijoihin kuuluvan, myös Raffaellona tunnetun Rafael Sanzio de Urbinon elämästä ja työstä tehty elokuva. Harvat taidehistorian merkkihenkilöt ovat eläneet niin intensiivisen ja kiehtovan elämän kuin Rafael Sanzio. Hän kuoli vain 37-vuotiaana, mutta onnistui jättämään lähtemättömän jälkensä taiteeseen. Elokuva palauttaa mieliimme taiteilijan elämän merkkihetket historiallisen rekonstruktion ja taiteen tasapainoisessa vuoropuhelussa. Merkittävät taidehistorioitsijat Antonio Paolucci, Vincenzo Farinella ja Antonio Natali vastaavat asiantuntijakommentoinnista.

Elokuva on kuvattu 20 paikassa. Niistä kaksi ovat todella vaikeapääsyisiä, nimittäin palatsin pihaa kiertävät loggiat, käytävät, sekä kardinaali Bibbienan huoneisto Apostolisessa palatsissa (tunnetaan myös nimellä Vatikaanin palatsi). Elokuva esittelee yli 30 taideteosta, joiden joukossa ovat Rafaelin tuotannon kaikkein tunnetuimmat ja edustavimmat työt.

Elokuvan ovat tuottaneet samat tekijät kuin 3D-dokumentit Firenze ja Uffizin galleria sekä Vatikaanin museot. Tuottaja: Francesco Frigeri. Puvustus: Maurizio Millenotti. Näyttelijät: Flavio Parenti - Rafael, Enrico Lo Verso - Giovanni Santi, Angela Curri – La Fornarina, Marco Cocci - Pietro Bembo.

Kauneus herää eloon Rafaelin, kaikkien aikojen lahjakkaimpiin kuuluvan taiteilijan siveltimenvetojen ja aikaa uhmaavan nerouden läpiluotauksessa.

Esitys on englanninkielinen, ei tekstitystä.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.