Season 17: The Edge of Seventeen

1 t 44 min  |  Komedia, Draama  |  Ensi-ilta: 30.3.2017

”I don't wanna take up a ton of your time, but I'm gonna kill myself. I just thought an adult should know”, ilmoittaa 17-vuotias Nadine (loistava Hailee Steinfeld) opettajalleen.

Nadine ei ole päässyt rakkaan isänsä kuoleman yli, eikä yksinhuoltajaäiti tiedä mitä tehdä tyttärensä kanssa. Lisäksi Nadine vihaa suosittua veljeään Dariania. Angstisen teinin ainut lohtu on paras ystävä Krista. Kun Darian ja Krista päätyvät kännisen illan päätteeksi sänkyyn, merkitsee se Nadinelle maailmanloppua.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Kelly Fremon Craigin (s. 1981) debyyttielokuvan tarina ja tyylilaji ovat tuttuja – hän on kertonut John Hughesin 80-luvun aikuistumiskomedioiden toimineen The Edge of Seventeenin inspiraationa. Molly Ringwaldin hahmojen lisäksi Nadinen sukulaissieluja ovat Ghost Worldin Enid ja The Diary of a Teenage Girlin (R&A 2015) Minnie.

Tuloksena on kuitenkin omalaatuinen ja anteeksipyytelemätön kasvutarina, joka on paitsi purevan hauska, myös aidon samaistuttava.

Riikka Pennanen

Kelly Fremon Craig: The Edge of Seventeen. USA 2016. Käsikirjoitus/Script: Kelly Fremon Craig * Kuvaus/DOP: Doug Emmett * Leikkaus/Editor: Tracey Wadmore-Smith * Pääosissa/Cast: Hailee Steinfeld, Haley Lu Richardson, Blake Jenner, Woody Harrelson, Hayden Szeto

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.