Neljä elementtiä - maa, vesi, ilma, tuli

1 t 13 min  |  Dokumentti  |  Ensi-ilta: 17.3.2017

Järven tarina -elokuvan tekijöiltä uusi dokumenttielokuva elokuvateattereihin!

Lähes 190 000 katsojaa keränneen Järven tarina -elokuvan tekijätiimi on saanut valmiiksi uuden dokumenttielokuvan. NELJÄ ELEMENTTIÄ – MAA, VESI, ILMA, TULI saa ensiesityksensä DocPoint-dokumenttielokuvafestivaaleilla Helsingissä 28.1.2017. Dokumentti tulee elokuvateattereihin kautta maan 17.3.2017.

Useita laadukkaita ja katsojamenestykseksi nousseita luontoaiheisia elokuvia tuottaneen MRP Matila Röhr Productionsin dokumenttielokuva on matka neljään klassiseen elementtiin elokuvan neljän päähenkilön kautta. Elokuvan päähenkilöt edustavat jokainen omaa elementtiään ja ovat omien elementtiensä intohimoisimpia kokijoita. Suomalaisella vapaasukeltaja JOHANNA NORDBLADILLA on hallussaan maailmanennätys vapaasukeltamisessa jään alla. Itävaltalainen geologi GEORG ZAGLER on kartoittanut Euroopan suurinta luolaverkostoa Untersbergin sisällä ja osallistunut vaikeisiin pelastustehtäviin syvissä luolissa. Tuli-elementtiä edustaa espanjalainen katastrofialueiden pelastus- ja palomies PAKO RIVAS. Itävaltalainen base-hyppääjä ja varjoliitäjä PHILIPP HALLA edustaa ilmaa. Näille ihmisille äärimmäiset olosuhteet ovat arkipäivän työmaa. Ihmisten pelastaminen tulipaloista, maanjäristyksistä tai muista luonnonkatastrofeista on kutsumusammatti, jolla on elämää suurempi merkitys. Elokuvan neljän päähenkilön unohtumattomat tarinat kertovat ystävyydestä ja unelmista, syntymästä ja kuolemasta. Ihmisistä äärimmäisten kokemusten ja suoritusten takana.

NELJÄ ELEMENTTIÄ – MAA, VESI, ILMA, TULI vie katsojat klassisten elementtien kautta äärimmäisten kokemusten kulissien taakse. Seuraamme näiden elementtien intohimoisimpien kokijoiden elämää oman elementtinsä sisällä ja sen ulkopuolella. Jokainen päähenkilöistä on omassa elementissään maailman parhaimmistoa ja heidän arkensa on äärimmäisistä tilanteista selviytymistä. Elokuva ei ole extreme-seikkailu vaan vielä suurempi seikkailu päähenkilöiden elämään, intohimoihin, pelkoihin, rakkauteen ja menettämiseen. Jalustalle nostettujen patsaiden takana on ihminen.

Dokumentin on ohjannut palkittu itävaltalaisohjaaja NATALIE HALLA ja elokuvan äärimmäisen kauniista kuvauksesta vastaa TEEMU LIAKKA, jonka käden jälkeä on voinut aiemmin ihailla mm. Suomen kaikkien aikojen katsotuimmaksi dokumentiksi nousseessa Järven tarinassa (2016) sekä norjalaiselokuvissa Pioneer – sukellus meren syvyyksiin (2013) ja Norjan Oscar-ehdokkaanakin olleessa The Wave (2015) -katastrofielokuvassa. Dokumentin musiikin on säveltänyt vain viisitoistavuotias musiikin ihmelapsi MICHAEL ANDREAS HAERINGER.

Ohjaaja Natalie Halla: ”Elokuvani ei ole kertomus extreme-lajeista. Päähenkilöni ovat kaikki maailman parhaita omalla alallaan ja siksi elokuvassa on väistämättä mukana paljon extreme-lajeille ominaisia tilanteita kuten vapaasukellusta jään alla tai base-hyppyjä maailman vaarallisimmista paikoista. Ammatikseen äärimmäisissä olosuhteissa pelastustyötä tekevien päähenkilöiden mukana kuvaamme myös maanalaista pelastustyötä, maanjäristyksen raivausta ja tulipaloja. Tällä elokuvalla haluan kertoa siitä merkillisestä rakkaus – viha -suhteesta, joka päähenkilöillämme on omaan elementtiinsä sekä ihmiskohtaloista, jotka on kirjoitettu sellaisella kielellä että sen ymmärtäminen on tavalliselle ihmiselle vaikeaa. Haluan kertoa hyvin henkilökohtaisen ja inhimillisen tarinan päähenkilöistämme, jotka kaikki ovat harrastuksen tai työn kautta joskus ylittäneet sellaisen rajan, että heidän koko elämänsä on muuttunut.”

Elokuvan päähenkilöt:

VESI / JOHANNA NORDBLAD, suomalainen vapaasukeltaja, taiteilija ja graafikko. Maailman parhaita naisvapaasukeltajia, jolla myös maailmanennätys vapaasukeltamisessa jään alla.

TULI / PAKO RIVAS, espanjalainen pelastus- ja palomies, joka toimii vapaaehtoisena pelastajana katastrofialueilla sekä mm. Välimerellä pakolaisia avustavana pelastajana.

ILMA / PHILIPP HALLA, itävaltalainen base-hyppääjä, speed gliding specialisti sekä keksijä/yrittäjä.

MAA / GEORG ZAGLER, itävaltalainen geologi ja luolatutkija sekä luolapelastaja. Kartoittanut Euroopan suurinta luolaverkostoa Untersbergin sisällä ja osallistunut vaikeisiin pelastustehtäviin syvissä luolissa.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.