Taideaarteita maailmalta: Michelangelo

1 t 30 min  |  Taide, Event cinema  |  Ensi-ilta: 19.6.2017

Michelangelo – Rakkaus ja kuolema

Esitykset ma 19.6. klo 17.30 (Hki, Tre, Tku, Jkl, Kuopio, Oulu) ja ti 20.6. klo 15.00 (Hki, Tre, Tku).

Michelangelon vaikuttavat veistokset ja maalaukset tuntuvat niin tutuilta, mutta mitä todella tiedämme tästä renessanssin nerosta. Kuka oli tämä kunnianhimoinen ja intohimoinen mies?

Taiturimaisen käsityöläisen Michelangelon taiteellisuus on ilmeistä kaikessa mihin hän koski. Kauniit ja monipuoliset taideteokset, kuten suurenmoinen David-veistos, syvästi koskettava Pietà Rooman Pietarinkirkossa sekä hänen voimainkoetuksensa, Sikstuksen kappelin kattomaalaukset saavat hengen salpautumaan nykyäänkin.

Dokumentti Michelangelo – Rakkaus ja kuolema kattaa taiteilijan 89 elinvuotta. Se vie Euroopan salongeista Firenzen, Rooman ja Vatikaanin suurten kirkkojen ja museoiden kautta tutkimusmatkalle Michelangelon myrskyisään elämään. Lähdemme tavoittamaan suurempaa ymmärrystä mitä karismaattisimmasta ihmisestä, hänen suhteistaan aikalaisiinsa sekä hänen kallisarvoisesta taiteellisesta perinnöstään. Dokumentti kuvaa asiantuntijakommentein ja Michelangelon omin sanoin arvoituksellista miestä, jonka elämää jokainen siveltimenveto ja taltanisku juhlistaa.

Näe miksi kautta maailman rakastettu taiteen jättiläinen Michelangelo on eittämättä yksi renessanssin - ja kenties kaikkien aikojen - suurimmista taiteilijoista.

"Kylmä kivi ja tuli ovat varsinaisia ystäviä…" - Michelangelo Buonarotti

Englanninkielinen tekstitys.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.