NV16: Incarnation

1 t 22 min  |  Toiminta, Jännitys, Night Visions  |  Ensi-ilta: 9.11.2016

Filip Kovacevic: Incarnation

Vuoden omaperäisin jännitysmysteeri tulee eksoottisesta osoitteesta – Serbiasta.

Nuori mies (Stojan Đorđević) herää penkiltä keskeltä Belgradin vanhaa kaupunkia. Aurinko paistaa, lapset leikkivät ja ihmiset kiiruhtavat askareilleen. Vaikka mies ei muista, kuka hän on ja hän miten hän on penkille päätynyt, kaikki vaikuttaa olevan hyvin.

Sitten neljä valkonaamioista miestä marssii kujalta ja ampuu hänet hengiltä. Ja hups, pian anonyymi päähenkilö herää taas samalta penkiltä - vain todistaakseen naamiopäisten miesten hyökkäyksen uudestaan.

Pakenemalla eri suuntiin päähenkilö voi vaikuttaa kohtaloonsa hetkeksi, kunnes luoti palauttaa hänet taas lähtöruutuun. Serbialainen esikoisohjaaja Filip Kovacevic, 27, varioi näennäisen yksinkertaista asetelmaa ehtymättömällä mielikuvituksella. Päähenkilön juoksuaskelien tahdissa hengästyttävällä tahdilla etenevä Incarnation on toimintaelokuvan ja tieteispainajaisen yhdistelmä.

Mielipelistä moraalitarinaksi kyspyvä elokuva tuo mieleen Cuben (1997) ja Mementon (2000) hitaasti kuoriutuvat arvoitukset. Kolmikkoa yhdistää se, ettei kekseliäs asetelma jää vain pikkunäppäräksi kikkailuksi, vaan omaperäiseksi tavaksi kertoa syvemmistä teemoista.

Sekä toiminta- että draama-avuillaan vakuuttavan Stojanin kasvot peilaavat Incarnationin synkkää ydintä karismaattisella tavalla.

Rooleissa: Stojan Đorđević , Dača Vidosavljević, Sten Zendor, Vidan Dojčinović, Bogdan Petrović, Dejan Cicmilović, Tihomir Stanić, Žarko Stepanov

KIELI: serbia, englanninkielinen tekstitys

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.