R&A 16: Ki & Ka

2 t 6 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Ihmiset ihailevat mahtavaa rakennusta, mutta kukaan ei huomaa sitä kannattelevia vahvoja rakenteita. Näin kuvaa itsenäinen bisnesnainen Kia intialaista avioliittoa: nainen uhraa elämänsä ja onnensa jäämällä kotirouvaksi, jotta aviomies voi paistatella menestyksessä.

Sitten Kian elämään astuu Kabir, jolle on pedattu miehenä perijän paikkaa isän yrityksessä. Kabirin suurin idoli on kuitenkin oma äiti, kotirouva. Kia ja Kabir avioituvat ja vaihtavat tiukassa istuvia perinteisiä sukupuolirooleja: mies jää hoitamaan kotia, kun taas nainen jatkaa uraunelmiensa määrätietoista tavoittelua ja elättää miestään. Kaikkia tämä ei miellytä.

Sen kyseenalaistamista, täytyykö tällaisia stereotyyppisiä rooleja ylipäätään avioliitossa olla, ei kannata tältä tarinalta odottaa. Värikylläinen ja viihdyttävä Bollywood-elokuva onnistuu kylläkin roolien vaihdon avulla paljastamaan enemmän tai vähemmän näkyviä rakenteita: samassa roolissa olevaa miestä ja naista esimerkiksi arvostetaan yhteiskunnassa kovin eri tavoilla. Ei lainkaan huono saavutus mukaansatempaavalta romanttiselta draamalta, jossa sheikataan tarttuvien popkappaleiden tahtiin.

HANNAMARI UOTILA

Kieli: hindi, tamili, telugu / Tekstitys: englanti

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.