Virtual Reality -tapahtuma

Virtual Reality -event

1 t 30 min  |  Lyhytelokuva, Event cinema  |  Ensi-ilta: 17.8.2016

Virtual reality -elokuvien ensi-ilta on täällä: Tennispalatsissa keskiviikkona 17.8. klo 17.30! Lyhytelokuvat ovat Helsingissä järjestetyn kansainvälisen Virtual Reality -elokuvantyöpajan tuotoksia ja Finnkino esittää työt ensimmäisenä Suomessa. Elokuvat projisoidaan vapaaehtoisten katsojien virtuaalilasien läpi valkokankaalle.

Näytöksen yhteydessä käydään keskustelua VR-elokuvanteosta niin tekijän kuin katsojan näkökulmista. Elokuvien tekijät ovat paikalla esittelemässä töitään ja puhumassa uuden median mahdollisuuksista ja haasteista. Virtual reality -elokuvat elävät vielä kokeellista ja innovatiivista kauttaan, joten luvassa on mielenkiintoisia tulkintoja tarinankerronnasta sekä värikkäitä visuaalisia kokeiluja.

VR-elokuvatyöpaja on projekti, joka kokoaa 40 VR-elokuvantekijää ympäri maailmaa Helsinkiin. Työpajan aikana osallistujat käsikirjoittavat, kuvaavat ja editoivat lyhytelokuvia kahdessa eri sessiossa. Työpaja tutkii, miten elokuvallinen tarinankerronta muuttuu, kun katsoja muuttuu kokijaksi, pääsee osaksi tarinaa ja voi itse päättää katseensa suunnan. Samalla VR-tekniikkaa pyritään tekemään tutummaksi niin elokuvantekijöille kuin yleisöllekin – antamaan esimakua tulevaisuudesta.

Tule kokemaan elokuvan tulevaisuus! Tätä tapahtumaa voit muistella vielä vuosien päästä nostalgisoiden.

Liput à 12,50 € (myös sarjaliput käyvät). Lipunmyynti alkaa torstaina 4.8. klo 14.

Työpajan on mahdollistaneet Euphoria Borealis ry, NISI MASA, Koneen säätiö, Aalto yliopisto sekä P. Mutasen elokuvakonepaja. Lisätietoa: www.vrworkshophelsinki.fi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat