Spandex Sapiens

1 t 27 min  |  Dokumentti  |  Ensi-ilta: 17.6.2016

Elokuva showpainista, transsukupuolisuudesta ja helluntailaisuudesta

Huom! Erikoisnäytös torstaina 25.8. klo 21.30 Turun Kinopalatsissa: näytöksessä vierailee toinen elokuvan päähenkilöistä, show-painija Jessica Love. Näytös on osa Turku Pride -viikon ohjelmistoa.

Spandex Sapiens -dokumenttielokuvan päähenkilö on Kanadassa helluntailaisperheessä kasvanut ja arkkienkelin mukaan nimetty Michael Majalahti. Lapsena heiveröistä poikaa kiusattiin ja hän haki lohtua sarjakuvista sekä niiden elämää suuremmista supersankareista. Ja aivan erityisesti television showpainijoista. Nyt nelikymppisenä itsepäinen ja lihaksikas mies pukee omat spandex -trikoot päälleen showpainija Starbuckina.

Michael onkin nyt Suomen Fight Club Finland -painiorganisaation itseoikeutettu sankari, jonka pahin vastus showpainikehässä on hänen perinteisiä arvojaan uhkaava transgender-nousukas Jessica Love. Vauhdikas suomalainen Spandex Sapiens -elokuva seuraa läheltä näiden kahden showpainijan kohtaloita. Painikehän ulkopuolella keskitytään kivikauden parisuhdemalleihin jämähtäneen Michaelin värikkääseen rakkauselämään ja hänen haaveiluunsa paremmasta tulevaisuudesta.

"Tarinani ydin on, että sinun on seisottava järkähtämättä uskomasi asian puolella. Luovuttaa ei saa, vaikka maailma ja olosuhteet ympärillä vaatisivat jotain muuta", tiivistää Majanlahti elokuvan keskeisen opetuksen.Kieli: englanti, suomi, japani / Tekstitys: suomi & ruotsi

Audience Award - Night Visions Festival, Helsinki / Critic’s Choice - DocPoint, Helsinki International Film Festival

"Lumoava, Herzogmainen" - Kalle Kinnunen, Suomen Kuvalehti / Kuvien takaa / "Spandex Sapiensin valottama arki muistuttaa jatkuvine rahaongelmineen ja sairaalajaksoineen tosielämän Painijaa (The Wrestler, 2008)" - Film-O-Holic / "karun rehellinen ja toistuvasti hauska" - Film-O-Holic

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.