NV15: Spandex Sapiens

1 t 30 min  |  Dokumentti, Night Visions  |  Ensi-ilta: 4.11.2015

Show-paini on Amerikassa miljardibisnes, jonka valovoimaisimmat tähdet ovat kovaa valuuttaa Hollywoodissa. Steve Austin kelpasi osaksi alkuperäistä The Expendables -iskujoukkoa, Dwayne ”The Rock” Johnsonin ura on huima millä hyvänsä mittarilla. Vanhan koulun painistara Jesse ”The Body” Ventura teki 1990-luvun lopulla schwarzeneggerit ja tuli valituksi Minnesotan osavaltion kuvernööriksi.

Suomessa show-painiskene kuohuu vielä kutkuttavasti undergroundin rajamailla, intomielisten harrastajien komppaamana klubeilla ja jumppasaleissa. Se kiteytyy ennen muuta yhteen voimahahmoon, Michael ”StarBuck” Majalahteen. Onkin siis oikeus ja kohtuus, että dokumentaristi Oskari Pastila (Täynnä tarmoa, Knucklebonehead) on valinnut Spandex Sapiensissa kohteekseen juuri Majalahden ja leipoo miehestä täten myös filmitähden.

Dokumentin punaisena lankana seurataan alfauros StarBuckin mittelöä Euroopan ainoan transsukupuolisen painijan Jessica Loven kanssa. Ilma kipinöi, kun täydellisiä äärilaitoja edustavat hahmot kohtaavat painikehässä ja sen ulkopuolella. Välillä käydään tuulettumassa Japanissa, jossa StarBuck on selvästi vähintään yhtä suuri profeetta kuin omalla maallaan.

Pastilan käsikirjoittajakumppanina on työskennellyt Ilja Rautsi, syksyn 2014 Night Visionsin The Cult of Euphoria -lyhytelokuvaohjelmiston yleisöpalkinnon voittaja. Pastila ja Rautsi ovat keränneet Spandex Sapiensiin materiaalia peräti viiden vuoden ajan.

Elokuvan alkutekstijakso on monilahjakkuus Majalahden kuvittama, kuten ovat myös tämänkertaisen Night Visions -festivaalin ohjelmakirjan kansi ja juliste.

Spandex Sapiensin maailmanensi-iltanäytöksen jälkeen show-painispektaakkeli jatkuu torstaina 5.11.2015 Kulttuuriareena Gloriassa, jossa kehässä nähdään myös elokuvan tähtiä.

Ohjaus: Oskari Pastila

KIELI: suomi, englanninkielinen tekstitys

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.