Ender - The Eero Ettala Documentary

1 t 15 min  |  Dokumentti, Urheilu  |  Ensi-ilta: 19.10.2015

Lumilautalegenda Eero Ettalan ura huipentuu täysimittaiseen dokumenttielokuvaan! Erikoisnäytökset Finnkinon teattereissa: 19.10. Oulu, 20.10. Jyväskylä, 21.10. Tampere, 26.10. Turku, Kuopio, Lahti, Lappeenranta ja Pori.

Eero Ettala on kiistatta yksi lumilautamaailman suurimmista pioneereista. 15-vuotisen ammattilaisuransa aikana Ettala on mm. julkaissut useita mullistavia videopartteja, voittanut X-Gamesit ja pystynyt selättämään lukuisat loukkaantumiset. Mies on tehnyt lumilautailussa kaiken mahdollisen useaan otteeseen ja seissyt eturintamassa kehittämässä lajia valonnopeudella eteenpäin.

Mutta nyt on aika vaihtaa suuntaa. Täysimittainen dokumenttielokuva Ender huipentuu Eero Ettalan uran viimeiseen, ja jopa parhaimpaan, videoparttiin. Yhteistyössä Pablo Filmsin ja Red Bull Media Housen kanssa tuotettu elokuva kertoo Eerosta sekä hänen urastaan rehellisemmin kuin koskaan ja vie katsojan myös syvälle arjen karuihin realiteetteihin ja lumilautateollisuuden kehitykseen.

”Elokuva kertoo lumilautailijan urasta, yhden ihmisen päättäväisyydestä ja periksiantamattomuudesta sekä mitä niillä voidaan saavuttaa. Katsojan ei välttämättä tarvitse ymmärtää lumilautailusta mitään, vaan elokuva keskittyy kuvaamaan yhden ihmisen intohimoa jotain tiettyä juttua kohtaan. Olen urallani kokenut paljon vastoinkäymisiä, mutta en ole antanut niiden painaa päätäni kumaraan vaan omalla päättäväisyydellä olen noussut huipulle – sinne, missä todella haluan olla. Tämä elokuva rohkaisee kaikkia ihmisiä uskomaan omaan unelmaan ja toteuttamaan niitä pelottomasti”, kertoo Eero Ettala elokuvastaan.

Ender solmii yhteen kolme eri tarinaa: Eeron uran, Eeron viimeisen videopartin kuvaamisen sekä lumilautailun kehittymisen Eeron uran aikana. Elokuvassa mukana nähdään muitakin legendaarisia huippulautailijoita kuten Heikki Sorsa ja Terje Håkonsen, joiden haastattelut sitovat elokuvan tarinat kiinnostavaksi kokonaisuudeksi.

”Tämä elokuva merkitsee minulle todella paljon. Olen lumilautaillut 20 vuotta ja lähes kaikki ihmiset ja ystävät, jotka tunnen, olen kohdannut lumilautailun kautta. Lumilautailu on vienyt minut kuvaamaan leffapartteja ympäri maailman eri ihmisten kanssa, mutta nyt on aika muuttaa suuntaa. Tämä elokuva on mieletön mahdollisuus julkaista viimeinen parttini ja koota minun perintöni tuleville jälkipolville. Voin myös sitten vanhana hämmästellä keinutuolissa, että tuommoistakin tuli tehtyä.”

”Tämän jälkeen haudataan leffaparttien kuvaus ja unohdetaan paineet tietyn videomateriaalimäärän kuvaamisesta joka kausi. Parasta lumilautailussa on vapaus tehdä luovasti kaikkea mitä haluaa ja mennä boksin ulkopuolelle kehittämään lisää uutta. Mulla kesti kauan hiffata se, että miksi mun pitäisi tehdä asioita samalla tavalla kuten muut. Silloin on vaikea erottautua. Nyt pääsen vetämään omaa linjaa ja toteuttamaan itseäni. Se tuottaa enemmän hedelmää.”

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.