R&A 15: NH10

1 t 55 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 17.9.2015

Urbaanin intialaisen juppipariskunnan romanttinen viikonloppu muuttuu helvetilliseksi henkiinjäämistaisteluksi, kun rakastavaiset joutuvat todistamaan kunniamurhaa Intian takametsiin sijoittuvassa trillerissä.

NH10-valtatietä huristelevat nuoret menestyjät Arjun (Neil Bhoopalam) ja vaimonsa Meera (Anushka Sharma) huomaavat, kuinka kaupungin ulkopuolella pätee nyrkein ja luodein jaettava vahvimman oikeus. Tienvarsikuppilaan pysähtynyt pariskunta yrittää auttaa henkensä hädässä olevaa tuntematonta naista, mutta hyvin pian käy ilmi, ettei ulkopuolisten asioihin ja maalaisten brutaaleihin perinteisiin ole terveellistä sekaantua. Eipä aikaakaan, kun Arjun ja Meera pakenevat henkensä edestä ja joutuvat kokemaan kauhua, nääntymystä, epätoivoa ja vihaa.

Asetelma on sama kuin Texasin moottorisahamurhissa (1974) ja Yön silmissä (1977), joissa takametsien miehet kyykyttävät ja kiduttavat kaupunkilaisia sydämensä pohjasta. Trillerin kantava teema on naisen selviytyminen läpeensä miesvaltaisessa yhteiskunnassa. Intialainen nainen joutuu alistumaan niin urbaanissa betoniviidakossa kuin ikiaikaisista perinteistä kiinni pitävissä pikkukylissäkin. Virkavallasta ei ole apua, mutta onneksi pistoolista saa pientä turvaa.

-Jouni Hokkanen

Kieli: hindi, haryanvi / Tekstitys: englanti

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.