NV 15: German Angst

1 t 52 min  |  Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 18.4.2015

Rotterdamin elokuvajuhlilla juuri maailmanensi-iltansa saanut episodielokuva German Angst on kulttiohjaaja Jörg Buttgereitin odotettu paluu fiktiivisen elokuvan pariin yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen. Lopputulos ei kuitenkaan ole vain vanhan mestarin näytös, vaan myös aisapariensa komea esiinmarssi: sekä Michal Kosakowski (Zero Killed) että Andreas Marschall (Tears Of Kali, Masks) antavat väkevät näytöt osaamisestaan.

Berliiniin sijoittuvat tarinat esittelevät kolme tyyliltään ja näkökulmaltaan täysin erilaista näkökulmaa pelon olemukseen.

Buttgereitin Final Girl seuraa aamutoimiaan suorittavaa tyttöä. Kaikki ei kuitenkaan ole täysin kohdallaan vaikka päällepäin siltä näyttääkin. Kosakowskin Make a Wish -episodissa kuuromykkä juutalaispariskunta joutuu uusnatsien kynsiin, mutta vanha talismaani kääntää osat toisinpäin. Marschallin Alraunessa muotikuvaaja päätyy yksityisen seksiklubin pauloihin oudon huumeen vaikutuksen alaisena.German Angst on taiteellisesti kunnianhimoinen, mutta se ei sovi herkimmille katsojille. Kuvaaja Sven Jakob-Engelmann vaihtaa episodien välillä tyyliä täysin suvereenisti Buttgereitin intensiivisistä lähikuvista Kosakowskin rosoiseen realismiin ja Marschallin värikylläiseen loistokkuuteen.

Elokuvan kaikki ohjaajat ovat paikalla näytöksessä vastaamassa kysymyksiin, joita varmasti riittää.

Ohjaus: Jörg Buttgereit

Saksa 2015

KIELI: saksa, puola, englanti, englanninkielinen tekstitys

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.