Annie (dub)

1 t 58 min  |  Komedia, Musikaali, Perhe-elokuva  |  Ensi-ilta: 1.5.2015

Suomeksi puhuttu versio!

Broadway-klassikko, joka on hurmannut yleisöä jo monen sukupolven ajan, saa uuden, nykyaikaisen muodon, kun Columbia Pictures tuo valkokankaalle komedian Annie. Ohjaaja/tuottaja/käsikirjoittaja Will Gluck yhdistää voimansa tuottajien James Lassiter, Will Smith & Jada Pinkett Smith ja Shawn “JAY Z” Carter, Laurence “Jay” Brown ja Tyran “Ty Ty” Smith kanssa tässä modernissa elokuvaversiossa, jossa on alkuperäisten klassikkohahmojen taika ja peräti seitsemän Tony-palkintoa voittaneen show'n vetovoima. Vastaavana tuottajana toimii Celia Costas. Will Gluck ja Aline Brosh McKenna vastaavat käsikirjoituksesta, joka perustuu "Annie"-musikaalin teatteriversion tarinaan, Thomas Meehanin kirjaan, Charles Strousen musiikkiin, Martin Charninin sanoituksiin ja “Little Orphan Annie” -sarjakuvaan, © ja ® Tribune Media Services, Inc.

Oscar®-ehdokas Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild) on tarinan nimiroolissa Annie, orpo mutta onnellinen nuori tyttö, joka on kyllin sisukas pärjätäkseen New Yorkin kaduilla vuonna 2014. Hänen vanhempansa ovat hylänneet hänet mutta luvanneet samalla, että he palaisivat vielä jonakin päivänä, joten Annien elämä on ollut sen jälkeen kovaa tytön ilkeän kasvattiäidin neiti Hanniganin (Cameron Diaz) luona. Kaikki muuttuu kuitenkin kertaheitolla, kun käänteissään ripeä pohatta ja New Yorkin pormestariehdokas Will Stacks (Jamie Foxx) – nerokkaan apulaisjohtajansa Gracen (Rose Byrne) ja juonikkaan kampanjaneuvonantajansa Guyn (Bobby Cannavale) suosituksesta – tekee ilmiselvän kampanjaliikkeen ja adoptoi Annien. Stacks uskoo olevansa tytön suojelusenkeli, mutta Annien itsevarma ja valoisan toiveikas elämänasenne saattavat tarkoittaa, että tilanne onkin aivan päinvastoin.

Suomenkielisen ääniversion käännös Isto Aitokari, adaptointi ja ohjaus Juha Paananen. Äänirooleissa: Iris Kovalainen (Annie), Lari Halme (Stacks), Malla Malmivaara (Grace), Armi Toivanen (Hannigan), Matti Laitinen (Guy), Aava Erätuli (Isabella), Maria Takaki (Mia), Ninni Norra (Pepper), Seera Alexander (Tessie), Pirjo Heikkilä (Kovacevic), Sasu Moilanen (Lou) sekä Petrus Kähkönen, Juhani Rajalin ja Raili Raitala.

Esityksiä myös originaaliversiona (englanniksi suom. & ruots. teksteillä) - ks. linkki sivun oikeassa reunassa.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.