Hyvästi Afrikka

1 t 38 min  |  Dokumentti  |  Ensi-ilta: 3.4.2015

Suomalaista Riittaa ja ugandalaista Catherinea yhdistävät työ, yhteinen koti ja huumorintaju.

Riitta on tehnyt kehitysyhteistyötä Ugandassa jo yli 25 vuotta ja pian on aika jäädä eläkkeelle ja palata Suomeen. Sitä ennen Catherine ja Riitta kutsuvat uskonnolliset johtajat kurssille, jossa he haastavat papit ja imaamit suorasukaiseen ja tabuja rikkovaan keskusteluun naisten oikeudesta omaan ruumiiseen, seksuaalisuuteen ja elämään. Pian Riitta ja Catherine saavat kuitenkin kuulla, että joku on esittänyt heitä vastaan vakavia syytöksiä, jonka seurauksena heidän koko elämäntyönsä on vaarassa.

Hyvästi Afrikka (Leaving Africa) on tunteikas elokuva, joka kertoo naisten voimaantumisesta ja sen merkityksestä yksilölle, yhteisölle ja globaalille kehitykselle.

* * * * *

Alkukuvana "Listen"; ohjaus Hamy Ramezan & Rungano Nyoni, pääosissa Yusuf el Ali, Zeinab Rahal, Amira Helene Larsen, Nanna Bøttcher ja Alexandre Willaume. Kesto 14 min; ikäraja Sallittu; puhekielinä tanska, arabia, englanti; tekstitys englanniksi.

Maahanmuuttajan yritys tehdä valitus tanskalaisella poliisiasemalla saa erikoisia piirteitä, kun paikalle tuotu tulkki ei halua kertoa kaikkia naisen kertomia asioita.

Lyhytelokuva on voittanut lukuisia palkintoja, muun muassa Tribecan elokuvafestivaalilla New Yorkissa parhaan kerronnallisen lyhytelokuvan palkinnon, Hong Kongin elokuvafestivaalin lyhytelokuvasarjan pääpalkinnon ja Tampereen elokuvajuhlien nuorten tuomariston palkinnon sekä European Film Awards 2015-ehdokkuuteen oikeuttavan palkinnon. Elokuva sai myös Aspenin kunniamaininnan.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat